الگوریتم پنگوئن چیست: معرفی Google Penguin + راهکار رفع جریمه
گوگل پنگوئن نام رمزی برای بروزرسانی الگوریتم گوگل با هدف کاهش هرزنامه وب است. این الگوریتم اولین بار در آوریل 2012 معرفی شد و هدف اصلی آن کاهش وبسایتهای اسپم یا دارای لینکسازیهای غیرطبیعی بود. بروزرسانی پنگوئن تکنیکهای لینکسازی کلاه سیاه از جمله خرید لینک، لینکهای اتوماتیک و غیره را مورد هدف قرار داد و هدف اصلی آن پاداش دادن به وبسایتهای باکیفیت و افزایش کیفیت کلی نتایج جستجو بود. در ادامه این مطلب بلاگ آرناویژن تصمیم داریم بیشتر در خصوص لینک سازی اسپم و پر کردن صفحه با کلمات کلیدی و تاثیر ان بر الگوریتم پنگوئن گوگل (Google Penguin) بیشتر صحبت کنیم.
- الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟
- هدف اصلی Google Penguin چیست؟
- الگوریتم گوگل پنگوئن روی چه مواردی حساس است؟
- نحوه کار Google Penguin چگونه است؟
- چطور متوجه شویم سایت توسط گوگل پنگوئن جریمه شده است؟
- جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟
- چگونه جریمه الگوریتم گوگل پنگوئن را رفع کنیم؟
- آیا پس از جریمه شدن بازگشت رتبه امکانپذیر است؟
- بهترین ابزار کاربردی برای رفع پنالتی پنگوئن گوگل چیست؟
- چگونه متوجه شویم که وب سایتمان توسط آپدیت پنگوئن 4.0 جریمه شده است؟
- سوالات مهم در خصوص الگوریتم پنگوئن
- الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟
الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟
پس از الگوریتم پاندا، الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm) برای پاداش دادن به وبسایتهای باکیفیت و حذف وبسایتهایی که لینکسازی اسپم داشتند یا صفحات خود را با کلمات کلیدی پر کرده بودند از نتایج موتور جستجو، ارائه شد.
عرضهی اولیهی الگوریتم پنگوئن گوگل بر 3.1% کوئریهای انگلیسی موتور جستجو تاثیر گذاشت. بین سالهای 2012 تا 2016 این الگوریتم 10 بار بروزرسانی شده و تکامل یافت و بر درک جامعه سئو از شیوههای مشکلساز پنگوئن تاثیر گذاشت. از اوایل سال 2017 این الگوریتم بخشی از الگوریتم گوگل است.
هدف اصلی Google Penguin چیست؟
جنگ گوگل با کیفیت پایین صفحات با الگوریتم پاندا شروع شد و پنگوئن یک افزونه برای این جنگ بود. الگوریتم پنگوئن گوگل برای مبارزه با دستکاری نتایج جستجو و رتبهبندی از طریق ساخت لینک کلاه سیاه بود. هدف اصلی Google Penguin به دست آوردن کنترل بیشتر و کاهش اثربخشی لینکسازی کلاه سیاه بود.
پنگوئن با درک و پردازش بهتر انواع لینکهای وبسایتها، تلاش کرد تا اطمینان حاصل کند که لینکهای طبیعی، معتبر و مرتبط رتبه بگیرند و در مقابل لینکهای دستکاری شده و اسپمها کمتر شوند. پنگوئن فقط با لینکهای ورودی سایت سر و کار دارد. گوگل فقط به لینکهایی که به سایت مورد نظر اشاره میکنند، نگاه میکند و اصلا به لینکهای خروجی سایت کار ندارد.
الگوریتم گوگل پنگوئن روی چه مواردی حساس است؟
حساسیتهای الگوریتم پنگوئن شامل این دو مورد میشود:
لینکسازی اسپم (Link Schemes)
توسعه، کسب یا خرید بکلینکها از وبسایتهای بیکیفیت یا نامرتبط که باعث ایجاد تصویری دروغین از محبوبیت و مرتبط بودن در تلاش برای گول زدن گوگل برای اعطای رتبههای بالا میشود. برای مثال یک شرکت بیمه میتواند انجمنهای اینترنتی را با نظرات اسپم پر کند تا به خود عنوان بهترین شرکت بیمه را بدهد و با لینکهای غیرطبیعی خود را معرفی کند. معرفی شرکت بیمه و ارائهی لینک به آن از یک مطلب کاملا نامرتبط نیز یکی از این موارد است.
پر کردن صفحه با کلمات کلیدی (Keyword Stuffing)
پر کردن یک صفحه وب با تعداد زیادی کلمات کلیدی یا تکرار بیمعنی کلمات کلیدی برای کسب رتبه از گوگل با استفاده از کلمه کلیدی نیز یکی از چیزهایی است که الگوریتم پنگوئن گوگل به آن حساس است.
(جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اشتباهات رایج سئو کلیک کنید.)
نحوه کار Google Penguin چگونه است؟
الگوریتم پنگوئن گوگل سایتهایی را مورد هدف قرار میدهد که از بکلینکهای اسپم برای رتبهگیری بهتر در موتور جستجو استفاده کردهاند. الگوریتمهای گوگل هر وبسایت را بر اساس فاکتورهای متفاوتی ارزیابی میکنند. الگوریتم Google Penguin این فاکتورها را در بکلینکهای وبسایت مد نظر قرار میدهد:
- بک لینک از وبسایتهای کمکیفیت
- استفاده از انکرتکستهای مشابه یا یکسان
- بکلینک از ربات
- بکلینکهای خریداری شده و غیره
چطور متوجه شویم سایت توسط گوگل پنگوئن جریمه شده است؟
برای اینکه متوجه شوید سایت شما توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه شده، ابتدا لازم است بین پنگوئن و جریمه دستی برای لینکهای غیرطبیعی تفاوت قائل شویم. به طور خلاصه، گوگل پنگوئن یک فیلتر ایندکس است که برای همهی وبسایتها اعمال میشود اما جریمه دستی مختص یک وبسایت واحد است که گوگل تشخیص داده اسپم است. جریمههای دستی ممکن است نتیجهی گزارش کاربران باشد و البته ممکن است گوگل به صورت دستی برخی از صنایع را بیشتر از سایر وبسایتها نظارت کند.
اگر تجزیه و تحلیل وبسایت شما کاهش رتبه یا ترافیک را در تاریخ مرتبط با بروزرسانی پنگوئن نشان دهد، احتمالا تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفتهاید. مطمئن شوید که نوسانات ترافیکی مورد انتظار را از پدیدههایی مانند فصلی بودن (مانند یلدا یا نوروز و غیره) رد کردهاید و به دقت بررسی کنید آیا بهینهسازی کلمات کلیدی یا شیوههای لینکدهی شما توسط گوگل اسپم تلقی میشود یا خیر که ممکن است سایت شما را در برابر بروزرسانیها آسیبپذیر سازد.
جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟
الگوریتم Google Penguin یکی از الگوریتمهای مهم در سئوی سایت است که لینکسازیهای اسپم و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در صفحه را جریمه میکند. هدف این الگوریتم شناسایی و جریمه کردن وبسایتهایی است که تلاش دارند با فریب و دستکاری، نتایج موتورهای جستجو را به نفع خود تغییر دهند. به این ترتیب وبسایتهایی که کاربرپسند نیستند و تنها هدفشان رتبهگیری بهتر از طیق سئو کلاه سیاه است را جریمه میکند.
(جهت دریافت مشاوره سئو در مورد جریمه الگوریتم های گوگل با ما تماس حاصل فرمایید.)
چگونه جریمه الگوریتم گوگل پنگوئن را رفع کنیم؟
بر خلاف پنالتیهای دستی که پس از رفع مشکلات باید درخواست بازنگری برای گوگل ارسال کنید، برای الگوریتم پنگوئن گوگل چنین درخواستی برای لغو جریمه نیاز نیست. در عوض پس از رفع مشکلات و ایرادات، دفع بعدی که ربات گوگل در سایت شما میخزد، بخشش به همراه خواهد داشت. مراحل بازیابی عبارتند از:
- حذف لینکهای غیرطبیعی که روی آنها کنترل دارید؛ از جمله لینکهایی که خودتان ایجاد کردهاید یا باعث شدهاید در وبسایتهای شخص ثالث قرار داده شوند.
- رد لینکهای اسپم که نمیتوانید روی آنها کنترلی داشته باشید.
- بازنگری محتوای سایت برای رفع بهینهسازیهای زیاده از حد و اطمینان از اینکه کلمات کلیدی به صورت طبیعی در مطلب پیادهسازی شدهاند نه رباتگونه، تکراری و بیمعنی.
آیا پس از جریمه شدن بازگشت رتبه امکانپذیر است؟
در برخی موارد پس از اینکه وبمسترها لینکهای اسپم را پاکسازی کردند، به رتبه خود بازنگشتند. این مساله میتواند به خاطر دلایل متعددی باشد:
- ترافیک و رتبهی نامعتبر از طریق بکلینکهای اسپم
- عدم تلاش برای کسب لینکهای طبیعی و باارزش
- عدم حذف بکلینکها به طور کامل
البته پس از اصلاح ایرادات هم نباید انتظار بازگشت به رتبهی قبلی خود را داشته باشید و باید برای بهبود صفحات خود تلاش کرده و بکلینکهای طبیعی و باارزش دریافت کنید.
(جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاثیرات لینک بیلدینگ بر سئو سایت کلیک کنید.)
بهترین ابزار کاربردی برای رفع پنالتی پنگوئن گوگل چیست؟
اگر با الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه شدهاید، میتوانید از ابزار Google disavow برای رفع جریمه استفاده کنید. disavow به معنی رد مسئولیت یا حمایت است و در واقع مدیر سایت از لینک رد مسئولیت میکند. شما میتوانید با استفاده از این ابزار، لینکهای اسپم را مشخص و ثبت میکنید و در مقابل گوگل اعتبار این لینکها را لغو میکند.
البته دقت داشته باشید پس از استفاده از ابزار Google disavow و بیارزش شدن لینکها، رتبهی شما به حالت قبل بازنمیگردد و شما برای به دست آوردن نتیجهی خوب در موتور جستجوی گوگل، باید بکلینکهای باکیفیت کسب کنید.
(گوگل پنالتی چیست جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوگل پنالتی کلیک کنید.)
بروزرسانی الگوریتم پنگوئن گوگل
از زمانی که Google Penguin در سال 2012 راهاندازی شد، تعدادی بروزرسانی داشته است که در ادامه بیشتر در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
اولین معرفی الگوریتم پنگوئن (1.1) – 26 مارس 2012
این تغییر در خود الگوریتم نبوده بلکه اولین بروزرسانی دادههای درون Penguin Algorithm بود. در این نمونه، وبسایتهایی که در ابتدا تحت تاثیر الگوریتم پنگوئن گوگل قرار گرفته بودند و لینکسازیهای خود را اصلاح کرده بودند، مقداری بهبود را مشاهده کردند. اگرچه سایر وبسایتها که اولین بار توسط این الگوریتم جریمه نشده بودند، تحت تاثیر آن قرار گرفتند.
بهروزرسانی الگوریتم پنگوئن (1.2) – 5 اکتبر 2012
این برورزسانی هم آپدیت دادهها بود و بر کوئریهای زبان انگلیسی و همینطور کوئریهای بینالمللی تاثیر گذاشت.
تغییرات پنگوئن (نسخه 2.0) – 22 مه 2013
این نسخه از نظر فنی پیشرفتهتر از الگوریتم پنگوئن گوگل بود و نحوه تاثیر الگوریتم بر نتایج جستجو را تغییر داد. پنگوئن 2.0 حدود 2.3 درصد از کوئریهای انگلیسی و همینطور سایر زبانها را تحت تاثیر قرار داد. این اولین بروزرسانی Google Penguin بود که عمیقتر از صفحه اصلی وبسایتها و صفحات دستهبندی سطح بالا را از نظر لینکهای اسپم بررسی میکرد.
نسخه 2.1 برای تصحیح سریع نسخه 2 – 4 اکتبر 2013
تنها بروزرسانی الگوریتم پنگوئن گوگل 2.0 در 4 اکتبر همان سال انجام شد که حدود 1% از کوئریها را تحت تاثیر قرار داد. اگرچه هیچ توضیح رسمی از جانب گوگل ارائه نشد اما اطلاعات نشان میدهند که گوگل پنگوئن 2.1 همچنین از نظر میزان عمق نگاه پنگوئن بر وبسایت و خزیدن عمیقتر و تجزیه و تحلیل بیشتر در خصوص وجود لینکهای اسپم پیشرفت کرده است.
بهروزرسانی اطلاعات الگوریتم پنگوئن (3.0) – 17 اکتبر 2014
اگرچه این بروزرسانی به عنوان یک بروزرسانی بزرگ نامگذاری شد اما درواقع یک بروزرسانی دیگر از دادهها بود که به کسانی که تحت تاثیر بروزرسانیهای قبلی قرار گرفتهاند، اجازه میدهد بازیابی شوند. بعلاوه وبسایتهایی که از لینکهای اسپم همچنان استفاده میکردند و از رادار الگوریتم پنگوئن گوگل فرار کرده بودند نیز تحت تاثیر قرار گرفتند.
آخرین بهروزرسانی رسمی (4.0) بعد از دو سال – 23 سپتامبر 2016
تقریبا دو سال پس از بروزرسانی نسخهی 3.0، آخرین بروزرسانی الگوریتم پنگوئن گوکل راهاندازی شد. بزرگترین تغییر این بود که Google Penguin به بخشی از الگوریتم اصلی تبدیل شد. هنگامی که یک الگوریتم به بخشی از هسته تبدیل میشود، به این معنا نیست که عملکرد آن تغییر کرده یا ممکن است دوباره به شدت تغییر کند. بلکه به این معناست که درک گوگل از الگوریتم تغییر کرده و نه خود الگوریتم. در حال حاضر نیز پنگوئن وبسایتها و لینکهای شما را در لحظه بررسی میکند و شما میتوانید تاثیرات آنی لینکسازیهای خود را مشاهده کنید.
چگونه متوجه شویم که وب سایتمان توسط آپدیت پنگوئن 4.0 جریمه شده است؟
برای بررسی اینکه آیا وبسایت شما توسط الگوریتم پنگوئن گوگل 4.0 جریمه شده یا خیر باید ترافیک ارگانیک وبسایت خود را بررسی کنید. اگر افت ناگهانی داشتهاید احتمالا توسط Google Penguin جریمه شدهاید.
چه کار کنیم که از جریمه پنگوئن 4.0 گوگل در امان باشیم؟
برای بازیابی پس از جریمه گوگل پنگوئن 4.0 لازم است این نکات را در نظر داشته باشید:
- پروفایل بکلینکهای خود را بشناسید و آنها را با رقبای خود مقایسه کنید.
- از ابزار Disavow گوگل برای حذف بکلینکهای اسپم استفاده کنید تا مورد جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل قرار نگیرید.
- رتبهبندی صفحات خود را در نتایج موتورهای جستجو به طور منظم بررسی نمایید.
- پروفایل بکلینکها را درست و باکیفیت نگه دارید و از وبسایتهای اسپم و غیرمرتبط اجتناب کنید. بعلاوه ریدارکتهای مناسب برای لینکهای شکسته بکار ببرید.
(جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو آف پیج به وبلاگ آرناویژن مراجعه فرمایید.)
حقایقی دیگر دربارهي بروزرسانی Penguin Algorithm
شاید جالب باشد بدانید الگوریتم پنگوئن گوگل ابتدا به عنوان یک فیلتر مجزا راهاندازی شد که نتایج جستجو از آن عبور میکرد اما در سپتامبر 2016، گوگل اعلام کرد که پنگوئن بخشی از الگوریتم اصلی رتبهبندی موتور جستجو شده است.
جان مولر، کارمند گوگل، پنگوئن را یک الگوریتم گستردهی سایت نامید؛ به این معنا که وجود تعداد زیادی لینک بیکیفیت که به یک صفحه از وبسایت شما اشاره میکنند، میتوانند باعث کاهش اعتماد گوگل به کل وبسایت شما شوند.
سوالات مهم در خصوص الگوریتم پنگوئن
مهمترین هدف الگوریتم پنگوئن چیه؟
هدف اصلی الگوریتم پنگوئن گوگل بررسی سلامت لینکسازی سایتها و همچنین مبارزه با استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در صفحات است.
آیا در جدیدترین آپدیت این الگوریتم، پنگوئن سایت ما را جریمه میکنه؟
خیر. Google Penguin جریمه نیست و بخشی از هستهی اصلی الگوریتم گوگل محسوب میشود.
پنگوئن و سئو کلاه سیاه چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
هدف الگوریتم پنگوئن گوگل مبارزه با لینکهای اسپم و سایتهایی با تراکم کلمات کلیدی بیش از حد و بیمعنا است. در واقع Penguin Algorithm با تکنیکهای کلاه سیاه (لینکسازیهای غیرطبیعی) مبارزه میکند.
باورهای غلط درباره الگوریتم پنگوئن چیست؟
یکی از مهمترین باورهای اشتباه در خصوص الگوریتم پنگوئن گوگل این است که افراد تصور میکنند این الگوریتم جریمه سایتهای بیکیفیت است اما این الگوریتم در واقع بخشی از الگوریتم اصلی گوگل بوده و وظایف خاصی را دنبال میکند.
- الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست: (Hummingbird Algorithm) چیست +...
- الگوریتم موبایل فرست ایندکس (Mobile first index) چیست + عکس
- لینک سازی (link building) چیست: بررسی تاثیرات لینک بیلدینگ بر...
- الگوریتم EAT چیست: مقایسه آن با E-A-T- E + تاثیرش...
- اشتباهات رایج سئو: 36 اشتباه سئو که سیاتتان را نابود...
- بهترین ایده برای تولید محتوای وبلاگ: 100 ایده برای پست...