لینک سازی (link building) چیست: بررسی تاثیرات لینک بیلدینگ بر سئو سایت

لینک بیلدینگ یا لینک سازی راهی برای هدایت کاربران و همینطور موتورهای جستجوگر در بین صفحات اینترنت است. انواع لینک سازی به دو نوع لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی تقسیم می‌شود. برای اینکه ارزش و اعتبار سایتتان را بالا ببرید باید قوانین و روش های لینک‌ سازی را بدانید. چون ربات‌های جستجوگر گوگل همیشه به دنبال بهترین‌ها و معتبرترین‌ها هستند. در این متن از آرنا ویژن درباره اینکه لینک سازی چیست و چه اهمیتی دارد، پرداخته‌ایم.   

لینک‌سازی یا Linkbuilding چیست و چه انواعی دارد؟

لینک بیلدینگ یا لینک سازی (Linkbuilding) فرآیندی است که موجب می‌شود سایر وبسایت‌ها به صفحات وبسایت شما لینک دهند. هدف اصلی لینک سازی تقویت “اعتبار و اقتدار” صفحات شما در نظر گوگل است. یعنی اینکه صفحات وبسایت ما لیافت بیشتر دیده شدن را دارد! 

لینک‌ها را می‌توان به عنوان یک رأی در نظر گرفت، وقتی وب‌سایت‌های دیگر به شما لینک می‌دهند، به گوگل می‌گویند که صفحه شما معتبر و مهم است. بنابراین هرچقدر که یک صفحه دارای بک لینک‌های باکیفیت‌تر باشد، رتبه‌ی بالاتری در گوگل خواهد داشت. دقت داشته باشید که کیفیت بک لینک‌ها نسبت به تعداد آن‌ها اهمیت بیشتری دارد.

انواع لینک سازی

بک لینک چیست؟

به لینکی که از سایتی به سایت دیگر ارجاع داده می‌شود اصطلاحا بک لینک (Backlink) می گویند.

در حین توصیف لینک سازی زیاد با واژه بک لینک (Backlink) مواجه می‌شویم. بلک لینک به لینکی که از سایتی به سایت دیگر ارجاع داده می‌شود، گفته می‌شود.

لینک‌ سازی فقط مربوط به گرفتن لینک از سایت‌های دیگر نیست و به دو نوع اصلی: لینک‌سازی داخلی و لینک سازی خارجی تقسیم می‌شود.

لینک‌سازی مؤثر و بک لینک‌های قوی می‌توانند به رشد سریع سایت و رنکینگ آن کمک کنند. اما به شرطی که استراتژی‌های درستی به کار گرفته و از لینک‌های اسپم یا بی‌کیفیت خودداری شود.

بررسی تأثیر لینک‌ سازی داخلی بر روی سئوی سایت

لینک‌سازی داخلی به معنای ایجاد پیوند بین صفحات داخلی یک وب‌سایت است. لینک سازی داخلی یکی از مؤثرترین و ساده‌ترین تکنیک‌ها برای بهبود سئوی داخلی و ساختار کلی سایت به شمار می‌رود. لینک‌های داخلی به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا ساختار سایت را بهتر درک کرده و صفحات مختلف را ایندکس کنند. در ادامه به برخی از تأثیرات مهم لینک‌سازی داخلی بر سئو می‌پردازیم:

(جهت آشنایی با اصول سئوی داخلی و  تکنیک‌های مورد استفاده در آن حتما مطلب سئو آن پیج  چیست را مطالعه نمایید)

1. بهبود ساختار سایت و هدایت کاربر

لینک‌های داخلی به کاربران کمک می‌کنند تا به‌راحتی بین صفحات مختلف یک سایت حرکت کنند. وقتی بازدیدکنندگان به سرعت به محتوای مرتبط و مفید دسترسی پیدا کنند، زمان ماندگاری آن‌ها در سایت افزایش یافته و نرخ پرش کاهش می‌یابد. این بهبود تجربه کاربری (UX) به طور غیرمستقیم به بهبود رتبه‌بندی سایت در نتایج جستجو کمک می‌کند.

( به منظور آگاهی از ترفندهای ساخت محتوای دوستدار سئو حتما مطلب تولید محتوای سئو فرندلی چیست را مطالعه نمایید)

2. تقویت ایندکس‌گذاری توسط موتورهای جستجو

موتورهای جستجو مانند گوگل از ربات‌های خزنده برای پیمایش و ایندکس کردن صفحات سایت استفاده می‌کنند. لینک سازی داخلی حرکت ربات‌ها را برای کشف صفحات وبسایت شما راحت می‌کند. 

3. انتقال اعتبار (Link Juice) بین صفحات

یکی از مفاهیم کلیدی در لینک‌ سازی داخلی، انتقال اعتبار (Link Juice) است. صفحات با رتبه بالا و لینک‌های قوی می‌توانند، اعتبار خود را به صفحات دیگر سایت (صفحات جدید) منتقل کنند.

4. بهبود کلمات کلیدی و ارتباط موضوعی

لینک‌سازی داخلی فرصتی عالی برای استفاده از انکر تکست‌های بهینه‌شده با کلمات کلیدی است. با استفاده از انکر تکست‌های مرتبط، به موتورهای جستجو می‌‌فهماند که یک صفحه خاص در سایت شما به چه موضوعی مرتبط است.

اهمیت کلمات کلیدی در لینک سازی

5. کاهش نرخ پرش (Bounce Rate)

زمانی که کاربران به‌راحتی از طریق لینک‌های داخلی به صفحات دیگر دسترسی پیدا می‌کنند، احتمال کاهش نرخ پرش افزایش می‌یابد.

بررسی تاثیر لینک‌سازی خارجی بر روی سئوی سایت

لینک‌سازی خارجی (External Linkbuilding) به فرآیند دریافت لینک از سایت‌های دیگر به سایت شما گفته می‌شود. 

این بک لینک‌ها از سایت‌های خارجی به عنوان “رأی اعتماد” به محتوای شما توسط موتورهای جستجو مانند گوگل تلقی شده و نقش مهمی در سئوی خارجی (Off-Page SEO) و بهبود رتبه سایت دارند. 

(جهت آشنایی با سئو خارجی و انواع روش های ایجاد بک لینک حتما مطلب سئو آف پیج  چیست را مطالعه نمایید)

لینک‌سازی خارجی یکی از قدرتمندترین استراتژی‌ها برای افزایش اعتبار دامنه و ترافیک ارگانیک سایت است. در ادامه به برخی از تاثیرات اصلی لینک‌ سازی خارجی بر سئو می‌پردازیم:

1. افزایش اعتبار دامنه (Domain Authority)

لینک‌هایی که از سایت‌های معتبر و با اعتبار دامنه بالا (DA) به دست می‌آیند، می‌توانند به طور مستقیم بر اعتبار دامنه و رتبه کلی سایت شما تأثیر بگذارند. هرچه سایت‌های باکیفیت و معتبر بیشتری به محتوای شما لینک دهند، موتورهای جستجو سایت شما را به عنوان یک منبع قابل اعتماد‌تر در نظر می‌گیرند و در نتیجه، احتمال افزایش رتبه‌بندی در نتایج جستجو بالاتر می‌رود.

( جهت اطلاع از قیمت تولید محتوا برای سفارش به سایت آرنا ویژن مراجعه و یا با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید.)

2. افزایش رتبه در نتایج جستجو

بک‌لینک‌های خارجی باکیفیت تأثیر قابل‌توجهی در رتبه سایت شما در نتایج جستجو دارند. موتورهای جستجو، لینک‌های خارجی را به عنوان نشانه‌ای از ارزشمندی محتوای شما در نظر می‌گیرند.

3. ایجاد ریفرال  ترافیک

لینک‌های خارجی از سایت‌های معتبر می‌توانند برای سایت شما ایجاد ریفرال ترافیک یا ترافیک ارجاعی کنند. 

این نوع ترافیک زمانی اتفاق می‌افتد که کاربران از طریق لینک‌های موجود در سایت‌های دیگر وارد سایت شما شوند. 

4. تقویت برندینگ

وقتی سایت‌های معتبر و معروف به محتوای شما لینک می‌دهند، این موضوع به افزایش اعتبار برند شما کمک می‌کند. 

( جهت اطلاع از قیمت تولید محتوای متن  با کیفیت برای سفارش به سایت آرنا ویژن مراجعه و یا با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید.)

کاربران معمولاً به سایت‌هایی که از منابع قابل‌اعتماد لینک دریافت کرده‌اند بیشتر سر می‌زنند. 

بهتر شدن ایندکس با موتور های جستجو

5. بهبود کرال و ایندکس‌ توسط موتورهای جستجو

بک‌لینک‌ها به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا صفحات سایت شما را راحت‌تر پیدا کرده و ایندکس کنند. 

وقتی سایت‌های دیگر به صفحات شما لینک می‌دهند، ربات‌های خزنده گوگل از طریق آن لینک‌ها به صفحات جدید و قدیمی سایت شما دسترسی پیدا می‌کنند و آن‌ها را سریع‌تر ایندکس می‌کنند

6. تقویت ارتباط موضوعی 

بک‌لینک‌هایی که از سایت‌های مرتبط با صنعت یا حوزه تخصصی شما به سایتتان داده می‌شوند، نه تنها از لحاظ کیفیت بلکه از لحاظ ارتباط موضوعی نیز اهمیت بالایی دارند. 

موتورهای جستجو لینک‌های مرتبط را به عنوان سیگنالی از مرتبط بودن محتوای سایت شما با موضوع جستجو می‌شناسند، که می‌تواند بر رتبه‌بندی صفحات شما تأثیر مثبتی بگذارد.

( جهت اطلاع از تعرفه تولید محتوای سایت و بلاگ  برای سفارش به سایت آرنا ویژن مراجعه و یا با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید.)

چطور لینک‌ سازی می‌تواند به کسب‌وکار من کمک کند؟ 

لینک‌ سازی یا Linkbuilding نه تنها یکی از استراتژی‌های اساسی در سئو و بهبود رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل است، بلکه دارای طیف وسیعی از مزایای دیگر است که می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند.

خیلی از لینک‌ها به طور طبیعی در نتیجه فعالیت‌های دیگری مثل برای معرفی یک محصول منحصربه‌فرد یا یک راهنمای کامل برای صنعت خاصی ایجاد می‌شوند که هدف اصلی آن رتبه‌بندی و اعتبار بیشتر از طریق لینک نیست. اما این لینک‌ها بر روی فعالیت سایت شما تأثیرگذار خواهند بود. 

به همین دلیل است که ما باید در مورد لینک بیلدینگ نه به عنوان یک فعالیت مستقل، بلکه به عنوان چیزی که به سایر بخش‌های سایت شما وصل شده و سود آن فراتر از خود لینک‌ها است فکر کنیم.

1. ایجاد ارتباط

وقتی به وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های مرتبط در صنعت یا حوزه کاری خود دسترسی پیدا می‌کنید (به‌ویژه برای تبلیغ محتوا یا اینفوگرافیک‌هایی که ایجاد کرده‌اید)، هدف اصلی ممکن است دریافت لینک باشد. 

اما این ارتباطات فقط به لینک‌ سازی محدود نمی‌شود. برقراری ارتباط با افراد کلیدی و تأثیرگذار در صنعت، می‌تواند باعث شود که کسب‌وکار شما به عنوان یک منبع معتبر و قابل اعتماد شناخته شود.

 این روابط می‌توانند در طولانی‌مدت ارزشمند باشند، زیرا باعث ایجاد حامیان واقعی برای کسب‌وکارتان می‌شوند. 

 

اهمیت برند سازی در لینک سازی

 

2. ارسال ترافیک ریفرال (Referral Traffic)

لینک‌سازی می‌تواند به ایجاد ترافیک ریفرال یا ترافیک ارجاعی کمک کند. یک لینک خوب از یک وب سایت پربازدید می‌تواند باعث افزایش ترافیک ارگانیک شود. 

اگر وب سایت لینک دهنده مرتبط با حوزه کاری شما باشد، به احتمال زیاد ترافیک نیز مرتبط خواهد بود و احتمال اینکه به افزایش سرنخ‌ها یا فروش منجر شود زیاد است.

در این شرایط، ارزش یک لینک فقط مربوط به سئو نیست، بلکه در مورد مشتریان است. وقتی سایت‌های معتبر به صفحات شما لینک می‌دهند، کاربران آن‌ها از طریق لینک‌ها به وب‌سایت شما هدایت می‌شوند. برای اطلاع دقیق این موضوع از مشاوره سئو  توسط متخصصان بهره گیرید.

این نوع ترافیک با توجه به مرتبط بودن سایت لینک‌دهنده با کسب‌وکار شما، معمولاً ترافیک هدفمند است و می‌تواند منجر به افزایش فروش و تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان شود.

3. برندسازی (Brand Building)

همیشه تعیین ارزش برند و درک رابطه بین نتایج جستجو در دنیای واقعی یک چالش بوده است. به همین خاطر، با Brand Authority، معیار Moz در مقیاس 1-100، می‌توانید برای دستیابی به رتبه‌ی بالا وارد عمل شوید. 

همانطور که روی لینک سازی کار می‌کنید تا Domain Authority خود را افزایش دهید، داده‌های خود را با Brand Authority تنظیم کنید تا نقاط قوت، نقاط ضعف خود را بیابید.

به عنوان مثال، برندی که تثبیت و شناخته شده است، اما حضور آنلاین قوی ندارد. این سایت اعتبار برند بالایی دارد، اما اعتبار دامنه پایینی. از طرف دیگر، برندی با فروشگاه تجارت الکترونیکی سالم که بک‌لینک های با کیفیت بالایی به دست آورده، دارای اعتبار دامنه بالایی است، اما آنقدر شناخته شده نیست و اعتبار برند پایینی دارد.

این معیارها اگر در کنار هم کار شوند به شما کمک می‌کنند بفهمید که شما و رقبایتان در چه جایگاهی در صنعت خود قرار گرفته‌اید و چه استراتژی را باید اعمال کنید. 

لینک بیلدینگ چه تأثیراتی روی سئوی وب‌سایت دارد؟

لینک‌بیلدینگ (Linkbuilding) یکی از مؤثرترین استراتژی‌های سئو است که نقش مهمی در بهبود رتبه‌بندی وب‌سایت در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل ایفا می‌کند. 

با استفاده صحیح از لینک‌ سازی، وب‌سایت شما می‌تواند به افزایش ترافیک ارگانیک، افزایش اعتبار دامنه و ارتباط معنایی بهتر در حوزه کاری خود دست یابد. علاوه بر این لینک بیلدینگ در آگاهی از برند نیز تأثیر بسزایی دارد. حتما طراحی روش لینک سازی و تدوین استرانژی سئو خود را برای اثر بخشی بیشتر به متخصصان خبره بسپارید. 

اصول ساختار لینک های در لینک سازی

ساختار لینک‌ها در لینک‌سازی تأثیر مستقیم بر کیفیت لینک و در نهایت بر سئو وب‌سایت دارد. ایجاد یک لینک با رعایت اصول فنی و کاربردی، به گوگل کمک می‌کند تا محتوای لینک‌شده را بهتر درک کند و به کاربران نیز اطلاعات دقیقی ارائه دهد.

( جهت جلوگیری از اشتباهات سئویی که سیاتتان را به نابودی می کشد حتما مطلب اشتباهات رایج سئو را مطالعه نمایید)

اصل انکر تکست در لینک سازی

 

برای توضیح دقیق‌تر هر جزء، ساختار لینک را به چهار بخش اصلی تقسیم می‌کنیم: شروع تگ لینک، آدرس لینک، انکر تکست، و پایان تگ لینک

( جهت اطلاع از قیمت و سفارش آنالیز سئو سایت توسط متخصصان به سایت آرنا ویژن مراجعه و یا با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید.)

1. شروع تگ لینک

این بخش با تگ a که نشان‌دهنده یک لینک است، آغاز می‌شود. شروع تگ لینک بخش کلیدی‌ای است که به مرورگر و موتورهای جستجو می‌گوید که این یک لینک به یک صفحه دیگر است. 

<a href=”URL”>

2. آدرس لینک (URL)

بعد از شروع تگ لینک، آدرس URL یا مقصد لینک قرار می‌گیرد که به کمک ویژگی href (هایپرلینک ریفرال) مشخص می‌شود. آدرس URL باید دقیقاً به صفحه مقصد اشاره کند و از آدرس‌های معتبر استفاده شود. 

<a href=”https://www.example.com”>

3. انکر تکست (Anchor Text)

انکر تکست یا متن لینک، متنی است که در صفحه قابل کلیک بوده و کاربران آن را می‌بینند. انتخاب انکر تکست مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.

زیرا این متن به گوگل و کاربران نشان می‌دهد که محتوای لینک‌شده در مورد چه موضوعی است. انکر تکست باید به صورت دقیق با محتوای صفحه مقصد هم‌خوانی داشته باشد و بهتر است از کلمات کلیدی مرتبط استفاده شود.

به عنوان مثال، اگر صفحه مقصد شما درباره “لینک‌ سازی” است، انکر تکست می‌تواند “تکنیک‌های لینک‌سازی” باشد که گوگل و کاربران را به محتوای مرتبط هدایت می‌کند.

<a href=”https://www.example.com”>انکر تکست</a>

4. پایان تگ لینک

پس از قرار دادن انکر تکست، با بسته‌شدن تگ <a> لینک به پایان می‌رسد. این پایان، ساختار لینک را کامل می‌کند و نشان‌دهنده خاتمه لینک است.

<a href=”https://www.example.com”>انکر تکست</a>

انواع روش‌های لینک‌سازی 

لینک‌سازی (Linkbuilding) یکی از اصول اساسی سئو و بهبود رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها است. روش‌های مختلف لینک‌ سازی می‌توانند تأثیرات متفاوتی بر سئو و موفقیت کلی یک وب‌سایت داشته باشند. روش‌های متنوعی برای لینک‌ سازی پیشنهاد می‌شود که ما در اینجا کامل‌ترین لیست را آورده‌ایم:

استراتژی های لینک سازی

روش های لینک بیلدینگ: 1. ایجاد دستی لینک 

افزودن دستی لینک‌ها (Adding Links) زمانی است که به وب سایتی می‌روید که به شما تعلق ندارد و پیوند خود را به صورت دستی در آنجا قرار می‌دهید. 

البته جا دارد که بگوییم ایجاد لینک از طریق این تاکتیک‌ها بسیار آسان است و به همین دلیل، چنین پیوندهایی از نظر گوگل ارزش چندانی ندارند.

از طرفی دیگر، این لینک‌ها چندان رقابتی نیستند، چون وقتی شما می‌توانید به آسانی در آنجا لینک قرار دهید، رقبای شما هم آنجا خواهند بود!

با این حال، این مدل تاکتیک‌های لینک سازی را نباید به طور کامل نادیده گرفت. در واقع، برخی از سازنده‌های لینک حرفه‌ای ترجیح می‌دهند زمانی که با یک وب‌سایت کاملاً جدید کار می‌کنند، با این مدل لینک‌دهی کار را شروع کنند. آنها از آن به عنوان ایجاد “پیوندهای بنیادی/foundational links” یاد می‌کنند.

رایج ترین تکنیک‌هایی که در این دسته قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • ثبت‌نام در دایرکتوری‌ها
  • مشارکت در انجمن‌ها و گفتگوها
  • ارسال به سایت‌های سوال و جواب
  • دستیابی به لینک از طریق بازاریابی ایمیلی

( برای آشنایی با مزایا و ترفندهای کانتتنت مارکتینگ حتما مطلب بازاریابی محتوایی چیست را مطالعه نمایید)

روش های لینک سازی: 2. درخواست لینک کردن از سایر وبسایت ها 

درخواست لینک (Asking for Links) شامل درخواست از وب‌سایت‌های دیگر برای لینک‌دهی به محتوای شما است. به این معنا که شما برای صاحبان وبسایت‌های مرتبط ایمیل فرستاده و از آن‌ها می‌خواهید که به شما لینک دهند. 

به این نوع روش در سئو با عبارت “link outreach” یاد می‌کنند، یعنی اینکه با افراد دیگر ارتباط گرفته و از آن‌ها بخواهیم که به سایت ما لینک بدهند

برای انجام این کار شما باید با وب سایت‌هایی که به نوعی با صفحه شما مرتبط هستند، وارد تعامل شوید. اما چرا باید صاحبان وب‌سایت‌های دیگر (حتی وب‌سایت‌های مرتبط) به صفحه شما لینک دهند؟

متخصصان سئو تکنیک‌هایی را در نظر می‌گیرند که صاحبان کسب و کارها را برای لینک دادن به وبسایت‌های دیگر متقاعد می‌کند

پست مهمان

یک مقاله عالی برای وب سایت آنها بنویسید که از آن می توانید به خودتان پیوند دهید.

تکنیک آسمان خراش

یک صفحه قدیمی و با ارزش که خیلی از وبسایت‌ها به آن لینک داده‌اند را پیدا کنید و در سایت خود محتوایی بهتر و جامع تر از آن تولید کند. سپس آن را به سایت‌های دیگر پیشنهاد دهید. 

( جهت آشنایی بیشتر با نحوه نگارش پست بلاگ با سئو مناسب حتما مطلب اصول نگارش پست وبلاگ را مطالعه نمایید)

تکنیک آسمان خراش در استراتژی های لینک سازی

لینک سازی صفحات منبع

وبسایت‌هایی را بیابید که منابع مشابه‌ای همانند وبسایت شما را فهرست کرده‌اند، به آن‌ها درخواست دهید که وبسایت شما را هم اضافه کنند. 

لینک سازی شکسته

صفحه مرده‌ای را پیدا کنید که لینک‌های زیادی دارد. یک جایگزین در وب سایت خود ایجاد و همه لینک‌دهنده‌ها را در مورد آن پینگ کنید. به طور خلاصه این لینک سازی شکسته است.

ساخت لینک تصویر

سایت‌هایی را پیدا کنید که از تصاویر شما بدون ذکر منبع مناسب استفاده کرده‌اند، از آن‌ها لینک بخواهید.

استراتژی های لینک سازی خارجی : 3- خرید لینک 

خرید لینک ساده‌ترین را برای ایجاد لینک بیلدینگ است. وقتی حرف پول درمیان باشد همه از اینکه به شما لینک دهند خوشحال خواهند شد.  

اما تبادل پول برای لینک‌ها بسیار خطرناک است. گوگل آن را دستکاری در الگوریتم خود می‌داند و ممکن است وبسایتتان را جریمه کند.

( جهت آشناییی با مهم ترین الگوریتم گوگل و کاربرد هر یک مطلب معرفی الگوریتم های گوگل را حتما مطالعه نمایید.)

روش های لینک سازی خارجی: 4- کسب لینک

این روش فقط با تولید محتوایی باکیفیت اتفاق می‌افتد و به طور طبیعی باعث دریافت لینک از وب‌سایت‌های دیگر می‌شود. محتوای باکیفیت که به‌طور طبیعی مورد توجه قرار می‌گیرد، می‌تواند شامل:

  • داده‌ها اختصاصی مربوط به شرکت و مجموعه‌ی شما 
    • نتایج آزمایش‌ها و تحقیقات (که نیاز به تلاش قابل توجهی دارد)
    • ایده‌های منحصر به فرد و نظرات قوی (یعنی رهبری فکری)
  • بررسی‌های صنعتی 
  • خبر فوری

روش‌های ارزیابی بک‌لینک‌های ساخته‌شده 

ارزیابی بک‌لینک‌های ساخته‌شده یکی از مراحل کلیدی در استراتژی لینک‌ سازی است که به شما کمک می‌کند تا کیفیت و تأثیر بک لینک‌ها را بر سئو و اعتبار وب‌سایت خود بسنجید. 

انواع مختلف لینک ها تاثیرات متفاوتی بر رتبه صفحه شما در گوگل دارند. و هیچ کس با اطمینان نمی‌داند که گوگل دقیقاً چگونه ارزش هر لینک را اندازه می گیرد. اما چند مفهوم کلی برای ارزیابی لینک ها وجود دارد که جامعه سئو به آن معتقد هستند: 

تأثیر بک لینک‌ها بر سئو

1. توجه به قدرت دامنه (Domain Authority)

قدرت دامنه (Domain Authority یا DA) یکی از معیارهای مهم برای ارزیابی کیفیت یک بک‌لینک است. 

این معیار نشان‌دهنده اعتبار و قدرت کلی یک وب‌سایت است که به‌طور غیررسمی از طریق ابزارهایی مانند Moz اندازه‌گیری می‌شود.

Ahrefs به‌جای DA، از Domain Rating استفاده می‌کند که مشابه DA است و نشان‌دهنده اعتبار و قدرت دامنه است.

2. ارتباط معنایی وب‌سایت لینک‌دهنده با وب‌سایت شما (Backlink Relevancy)

ارتباط معنایی به معنای تناسب و ارتباط بین موضوع وب‌سایت لینک‌دهنده و محتوای وب‌سایت شما است. لینک‌های دریافتی از وب‌سایت‌هایی که به موضوع مشابه و مرتبط با وب‌سایت شما اشاره دارند، به‌طور معمول تأثیر مثبت‌تری بر سئو دارند.

اما این بدان معنا نیست که شما نمی‌توانید از دیگر وبسایت‌ها لینک دریافت کنید. وبسایت شما درباره هر موضوعی که باشد، می‌تواند به ده‌ها موضوع مختلف دیگری که کاملا مشابه نیستند، مرتبط باشد. 

به عنوان مثال، تغذیه برای سلامتی و تناسب اندام بسیار مهم است. بنابراین برای وب‌سایت‌های تناسب اندام کاملاً طبیعی است که به مقالاتی در مورد غذا لینک دهند. 

و اگر می‌خواهید به طور منظم ورزش کنید، بنابراین پیوند دادن به مقاله‌های مربوط به مدیریت زمان نیز غیرطبیعی نخواهد بود.

3. بررسی Trust flow یا TF

Trust Flow به معنای میزان اعتبار و اعتماد یک وب‌سایت است که توسط Majestic اندازه‌گیری می‌شود. این معیار به‌طور کلی به کیفیت لینک‌های ورودی و تاثیر آن‌ها بر سئو وب‌سایت کمک می‌کند. بک‌لینک‌های از وب‌سایت‌های با Trust Flow بالا معمولاً اعتبار بیشتری دارند.

4. توجه به citation flow یا CF

Citation Flow به میزان تعداد لینک‌های ورودی به یک وب‌سایت اشاره دارد و معمولاً با Trust Flow مقایسه می‌شود. این معیار به‌طور کلی نشان‌دهنده قدرت وب‌سایت است.

بررسی CF در ابزارهایی مانند Majestic و مقایسه آن با معیارهای دیگر مانند DR و TF برای تحلیل کیفیت و قدرت بک‌لینک‌ها.

5. توجه به انکر تکست ها

انکر تکست به عبارت درج شده لینک است توضیحی از محتوای صفحه پیوند دارد. بنابراین جای تعجب نیست که گوگل از کلمات موجود در متن انکر استفاده می‌کند تا بهتر بفهمد صفحه ارجاع شده در مورد چیست و چه کلمات کلیدی شایسته رتبه بندی است.

( جهت اطلاع از تعرفه تولید محتوای سئو فرندلی توسط متخصصان به سایت آرنا ویژن مراجعه و یا با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید.)

6. محل قرارگیری لینک

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند بر CTR یک لینک تأثیر بگذارد این است که محل قرار گیری لینک کجاست. خوانندگان بیشتر بر روی پیوندهای ابتدای مقاله کلیک می‌کنند تا روی پیوندهای انتهایی.

فرض کنید یک صفحه وب وجود دارد که از سه بلوک تشکیل شده است: محتوا، نوار کناری و پاورقی. به عنوان یک قاعده کلی، لینک‌های موجود در محتوا کلیک بیشتری می کنند زیرا بلوک محتوا بیشترین توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می کند.

اهمیت جایگاه لینک ها در لینک سازی

7. توجه به مقصد لینک ها 

هنگام ایجاد لینک به وب سایت خود، سه مقصد کلی وجود دارد. اما اغلب، صفحاتی که باید به رتبه‌ خوبی برسند، سخت‌ترین صفحاتی هستند که به آن‌ها پیوند داده می‌شود. 

به این دلیل که صاحبان وبسایت‌ها معمولاً ترجیح می‌دهند به صفحات اطلاعاتی لینک بزنند که مخاطبان در آن بتوانند به صورت رایگان اطلاعات کسب کنند تا صفحات تجاری که محصول ارائه می‌دهد.

  • صفحه اصلی 
  • صفحات فرعی ارزشمند 
  • صفحاتی که می‌توانند برای شما درآمدزایی خوبی داشته باشند 

معرفی انواع لینک و بررسی تفاوت آن‌ها

در سئو و استراتژی لینک‌ سازی، لینک‌ها نقش بسیار مهمی در تعیین اعتبار و رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها دارند. به‌طور کلی، لینک‌ها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: لینک‌های فالو (Follow) و لینک‌های نوفالو (Nofollow). در ادامه درباره تفاوت لینک‌های فالو و نوفالو و تأثیر آن‌ها در سئو می‌خوانید.

لینک‌های فالو (Follow Links)

لینک‌های فالو، لینک‌هایی هستند که به موتورهای جستجو، اجازه می‌دهند که آن را دنبال کرده و به اعتبار و رتبه‌بندی صفحه مقصد کمک کند

یا به عبارتی دیگر، لینک فالو می‌تواند اعتبار صفحه لینک‌دهنده را به صفحه مقصد منتقل کند. این نوع لینک‌ها به‌طور مستقیم بر رتبه‌بندی سئو تأثیر می‌گذارند. لینک فالو نشانگر معتبر بودن صفحه است. 

لینک‌های نوفالو (Nofollow Links)

در مقابل، لینک‌های نوفالو، به موتورهای جستجو می‌گویند که اعتبار صفحه لینک‌دهنده را به صفحه مقصد منتقل نکنند یا اینکه محتوای صفحه مقصد قابل تأیید نیست

لینک نوفالو کاربردهای زیادی دارد. مثلا در قسمت نظرات که کاربران لینک وارد می‌کنند، مدیران وبسایت‌ها ویژگی نوفالو را برای آن‌ها اعمال می‌کنند. 

همینطور برای بنرهای تبلیغاتی گوگل می‌گوید که لینک بنر نوفالو باشد تا تأثیرات منفی در رتبه‌بندی صفحه سایت تبلیغ شده، نداشته باشد. 

  • rel=”nofollow”

لینک‌های ارزشمند از نظر موتورهای جستجو کدام‌اند؟ 

لینک‌سازی یکی از اصول کلیدی بهبود سئو و رتبه‌بندی در موتورهای جستجو است. اما برای دستیابی به نتایج مطلوب، لازم است که نوع لینک‌ها و کیفیت آن‌ها را به‌درستی شناسایی کنیم. در اینجا به بررسی ویژگی‌های لینک‌های ارزشمند از نظر موتورهای جستجو پرداخته می‌شود:

لینک های مهم از نظر موتور های جستجو

1. لینک‌هایی با اعتبار DA بالا

اعتبار دامنه (Domain Authority یا DA) یکی از معیارهای مهم برای سنجش کیفیت یک لینک است. لینک‌هایی از وب‌سایت‌هایی با DA بالا به‌طور کلی تأثیر مثبت‌تری بر رتبه‌بندی سایت مقصد دارند.

2. لینک‌های خارجی

لینک‌های خارجی، لینک‌هایی هستند که از وب‌سایت‌های دیگر به وب‌سایت شما پیوند خورده‌اند و یک رأی مثبت به حساب می‌آید.

3. لینک‌ سازی در دامنه‌های جدید

لینک‌سازی در دامنه‌های جدید به معنای ایجاد لینک از وب‌سایت‌هایی است که به تازگی راه‌اندازی شده‌اند. 

این لینک‌ها می‌توانند برای وب‌سایت‌های تازه کار و نوپا مفید باشند، اما باید توجه داشت که این دامنه‌ها باید معتبر و با کیفیت باشند.

4. استفاده از انکر تکست‌های مربوط به موضوع

انکر تکست (Anchor Text)، استفاده از انکر تکست‌های مرتبط و توصیفی که با محتوای صفحه مقصد هماهنگ است، به بهبود رتبه‌بندی در نتایج جستجو کمک می‌کند.

5. توجه به محل قرارگیری لینک‌ها

محل قرارگیری لینک‌ها نیز بر کیفیت آن‌ها تأثیرگذار است. لینک‌هایی که در بخش‌های ابتدایی و مهم صفحات وب‌سایت، مانند محتوای اصلی و بخش‌های کلیدی قرار دارند، معمولاً کلیک بیشتری می‌خورند.

6. از سایت‌های اسپم استفاده نکنید

سایت‌های اسپم، وب‌سایت‌هایی هستند که محتوای بی‌کیفیت یا تکنیک‌های جستجوگر فریبنده را به‌کار می‌برند. لینک‌های ورودی از این سایت‌ها می‌توانند به اعتبار و رتبه‌بندی وب‌سایت شما آسیب بزنند.

7. توجه به زمان ایجاد لینک‌ها

لینک‌ها بر اساس مدت زمانی که ایجاد می‌شوند، یعنی تاریخ و زمان انتشار آن‌ها از ارزش و کیفیت‌شان کاسته می‌شود. لینک‌های جدید می‌توانند سریع‌تر در رتبه‌بندی سایت اثرگذار باشند.

8. توجه به فالو و نوفالو بودن لینک‌ها

فالو و نوفالو بودن لینک‌ها به این معناست که آن‌ها می‌توانند اعتبار را از یک وب‌سایت به وب‌سایت دیگر منتقل کنند (فالو) یا نکنند (نوفالو). 

لینک‌های فالو معمولاً تأثیر بیشتری بر رتبه‌بندی سئو دارند. لینک‌های نوفالو نیز می‌توانند به ایجاد ترافیک ارجاعی و افزایش شناخت برند کمک کنند.

فالو و نوفالو بودن لینک‌ها

لینک ارگانیک چیست؟

لینک ارگانیک (Organic Link) یا لینک‌های طبیعی به لینک‌هایی گفته می‌شود که بدون استفاده از تکنیک‌های فریبنده یا تبلیغاتی به وب‌سایت شما پیوند خورده‌اند. 

این لینک‌ها به‌طور معمول از طریق محتوای با کیفیت، معتبر و مفید به‌دست می‌آیند و نشان‌دهنده اعتبار و محبوبیت وب‌سایت شما در میان کاربران و سایر وب‌سایت‌ها هستند. 

یعنی آنقدر شما محصول جالب و منحصربه‌فردی دارید یا محتوای خوبی تهیه‌ کرده‌اید که خیلی از سایت‌ها برای شفاف‌سازی موضوع به شما لینک می‌دهند.

  • با وساطت شما یا ارتباط شکل نگرفته‌اند
  • در دسته‌بندی لینک‌ها و محتواهای پولی قرار ندارند. 
  • از طریق جاوااسکریپت ریدایرکت نمی‌شوند. 

گوگل پنالتی در لینک‌ سازی چیست و چه زمانی گوگل یک سایت را پنالتی می‌کند؟

گوگل پنالتی (Google Penalty) یا جریمه و مجازات گوگل زمانی اتفاق می‌افتد که موتور جستجو گوگل متوجه نقض قوانین و دستورالعمل‌هایش در وب‌سایت‌ها شود. این مجازات‌ها می‌توانند به کاهش رتبه‌بندی سایت در نتایج جستجو یا حذف کامل سایت از ایندکس گوگل منجر شوند. 

( جهت اطلاع از 25 دلیل پنالتی شدن سایت توسط گوگل و روش های رفع آن مطلب گوگل پنالتی چیست را مطالعه نمایید.)

اما چه زمانی گوگل یک سایت را پنالتی می‌کند؟ گوگل ممکن است سایت‌ها را به دلیل انجام فعالیت‌های غیرقانونی یا تخلف از دستورالعمل‌های SEO پنالتی کند. در زمینه لینک‌ سازی، موارد زیر می‌توانند منجر به پنالتی گوگل شوند:

  • خرید بک لینک 
  • استفاده از انکر تکست‌های غیرطبیعی و زیاد
  • لینک‌ سازی غیر اصولی 
  • دستکاری در ساختار لینک‌های داخلی
  • لینک‌سازی زیاد در مدت زمان کوتاه
  • محتوای تکراری 
  • استفاده بیش از حد از تگ H1 
  • خطای 404 
  • چگالی بالای کلمات کلیدی 

گوگل پنالتی و شرایط آن

منبع

مقالات مرتبط

نظرات