اصول نگارش رپورتاژ آگهی چیست: معرفی 10 اصل مهم رپورتاژ نویسی
احتمالا عبارت رپورتاژ آگهی به گوشتان خورده است. نمونههای بسیار خوبی از مقالات آنلاین یا در روزنامهها و مجلات وجود دارد که ممکن است با مقاله اشتباه بگیرید اما اینها در واقع رپورتاژ آگهی هستند؛ شیوهای از تبلیغات که با محتوای مقاله ترکیب شده و اطلاعات ارزشمندی را ارائه میدهند و در عین حال نام تجاری را به طور نامحسوس تبلیغ میکنند. رپورتاژ آگهی مدتهاست که در دنیای بازاریابی سر و صدا کرده و بسیار حائز اهمیت است. اصول نگارش رپورتاژ آگهی شامل انتخاب موضوع مناسب و تیتر جذاب، رعایت اصول نگارشی، انتخاب انکر و چکیده مناسب، شناسایی مخاطب و طراحی تولید محتوا سئو فرندلی و … است. بنابراین اگر تا بحال از آن استفاده نکردهاید وقت آن است که با آشنا شوید.
اصول نگارش رپورتاژ آگهی: رپورتاژ آگهی چیست؟
رپورتاژ آگهی نوعی تبلیغات است که در قالب محتوای مقاله نوشته میشود. رپورتاژ آگهی یا advertorial مخفف عبارت advertisement (تبلیغات) و editorial (مقاله) است و تبلیغاتی است که مشابه با محتوای مقاله نوشته میشود.
بر خلاف تبلیغات سنتی که آشکارا یک محصول یا خدمات را تبلیغ میکنند، رپورتاژ آگهیها به طور یکپارچه با محتوای مقاله ترکیب میشوند و اطلاعات ارزشمندی ارائه میکنند که در عین حال نیز نام تجاری را به طور نامحسوس تبلیغ میکند. هدف از نگارش رپورتاژ آگهی آموزش و سرگرمی خوانندگان است به گونهای که در عین حال آنها را به سمت خرید نیز راهنمایی کند و به این صورت میتوان گفت رپورتاژها ارتباط تنگاتنگی با تبلیغات همسان دارند. با این حال نکتهی مهم، دانش از اصول نگارش رپورتاژ آگهی است که به یک نتیجهی خوب میانجامد و در ادامه این مطلب از آرنا ویژن بیشتر در مورد آن توضیح خواهیم داد.
رپورتاژ آگهی چه تاثیری بر بهبود سئو سایت دارد؟
اگرچه هدف اصلی رپورتاژ آگهی جذب خوانندگان است اما نمیتوان تاثیر آن بر بهبود سئو را نیز نادیده گرفت. گنجاندن کلمات کلیدی مرتبط، توضیحات متا و عناوین میتواند به رپورتاژ شما کمک کند تا در نتایج جستجو رتبه بهتری داشته باشد و بیشتر دیده شود. با این حال اطمینان حاصل کنید که عناصر سئو به طور طبیعی با محتوا ترکیب شده باشند و خوانایی آن تحت تاثیر قرار نگیرد.
به طور کلی اصول نگارش رپورتاژ آگهی برای بهبود سئو شامل درک مخاطبان، ایجاد یک روایت قانعکننده، ادغام پیامهای برند به طور نامحسوس، استفاده از تصاویر جذاب و بهینهسازی سئو میشود. وقتی کار به درستی انجام شود، رپورتاژ آگهی میتواند ابزار بسیار موثری در استراتژی بازاریابی محتوا، ایجاد تعامل، ایجاد آگاهی از برند و در نهایت تبدیل خوانندگان به مشتری باشد.
( جهت اطلاع از تعرفه سئو به وبسایت آرنا ویژن مراجعه و یا با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل نمایید.)
پیش نیازهای نوشتن رپورتاژ آگهی موفق
در این بخش به توضیح پیش نیازهای مورد نیاز برای نگارش یک متن مناسب و اصولی برای رپورتاژ می پردازیم:
1. مشخص کردن هدف رپورتاژ آگهی
درک هدف اصلی نگارش رپورتاژ آگهی برای ایجاد محتوا، لحن و ساختار آن مهم است. اهداف کلیدی در نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی میتواند شامل این موارد باشد:
برندسازی
یکی از اهداف نوشتن رپورتاژ آگهی تقویت و تثبیت هویت و ارزشهای برند در ذهن خواننده است. رپورتاژ باید داستان، ارزشها و ماموریت برند را از طریق تولید محتوا آموزنده و جذاب به طور ماهرانه در میان بگذارد. بعلاوه ضروری است اطمینان حاصل شود که پیام با شخصیت کلی برند مطابقت دارد و از لحن و زبان مناسبی برای ارتباط با مخاطبان استفاده شده است.
آگاهی از برند
اصول نگارش رپورتاژ آگهی همچنین به افزایش دیده شدن برند یا محصولات در بازارهای جدید یا موجود میانجامد. محتوای رپورتاژ باید برند را با روشی جذاب معرفی نماید و پیامهای برند را در متن آگهی ادغام نماید. به این ترتیب یک رپورتاژ آگهی میتواند توجه مخاطبان را جذب کرده و باعث تقویت ارتباط مثبت بین مشتریان و برند شود.
بهبود سئو خارجی Off page SEO
رپورتاژ آگهی خوب میتواند از طریق فاکتورهای خارجی مانند بک لینک با افزایش رتبه وبسایت در موتورهای جستجو همراه باشد. رپورتاژ آگهی باید شامل بکلینکهای طبیعی و باکیفیت به وبسایت برند یا صفحات خاص باشد که اعتبار دامنه را بهبود بخشد. انتشار رپورتاژ آگهی در سایتهای معتبر یا نشریات معتبر احتمال کسب ترافیک را افزایش میدهد و با بهبود سئو خارجی باعث افزایش دید آنلاین وبسایت میشود.
( به منظور اطلاع از اصول و قواعد سئو خارجی حتما مطلب سئو آف پیج چیست را مطالعه نمایید)
2. توجه به کیفیت سئو داخلی وبسایت
پیش از نوشتن رپورتاژ آگهی باید مطمئن شوید که سئوی داخلی وبسایت شما بهینه شده است. این بهینهسازی شامل داشتن محتوای ساختارمند، سرعت بارگذاری بالا، ناوبری واضح و واکنشگرا بودن وبسایت میشود.
محتوای سایت باید دارای توضیحات متا، عنوان، تیتر (H2 و H3) و کلمات کلیدی برای سئو باشد تا وقتی بک لینک از آگهی به وبسایت شما میرسد، تاثیر مثبتی بر رتبهبندی سایت شما داشته باشد. اطمینان از ارتباط کلمه کلیدی هم در صفحه فرود و هم در رپورتاژ به همسویی با الگوریتمهای موتورهای جستجو و بهبود رتبهبندی ارگانیک کمک میکند.
( جهت آشنایی با اصول سئوی داخلی و تکنیکهای مورد استفاده در آن حتما مطلب سئو آن پیج (On Page SEO) چیست را مطالعه نمایید)
3. انتخاب رسانه
انتخاب رسانه یا بستر مناسب برای انتشار رپورتاژ آگهی بسیار مهم است. این تصمیم بر روی دید، اعتبار و تعامل مخاطبان تاثیر میگذارد. بنابراین یکی از اصول نگارش رپورتاژ آگهی انتخاب یک رسانه معتبر مورد اعتماد مخاطبان هدف است که به رپورتاژ شما اعتبار میبخشد. همچنین پلتفرم مورد نظر باید با ارزشهای برند شما هماهنگ باشد و مورد علاقهی مخاطبان باشد. این کار میتواند شانس ترافیک ارگانیک، مشارکت و تبدیل موفقیتآمیز را موثرتر سازد.
توجه به اعتبار دامنه (domain Authority)
اعتبار دامنهی پلتفرمی که میخواهید رپورتاژ آگهی را در آن منتشر کنید، فاکتور بسیار مهمی است. انتشار رپورتاژ در وبسایتهایی با DA بالا، اعتماد و ارزش سئوی بکلینکهای ارسالی به وبسایت شما را بهبود میبخشد. هر چه DA بالاتر باشد، بکلینک تاثیرگذارتر است که در نتیجه سئوی خارجی صفحه را افزایش داده و رتبهی وبسایت شما را در موتورهای جستجو بهبود میبخشد. بنابراین DA وبسایتهای مورد نظر را بررسی کنید تا مطمئن شوید تبلیغات شما بیشترین تاثیر را دارد.
( به منظور دریافت مشاوره سئو جهت بهبود و افزایش رتبه سایت خود در نتایج جستجو به وبسایت آرنا ویژن مراجعه و یا با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل نمایید.)
ارتباط معنایی وبسایت لینکدهنده با وبسایت شما (Backlink Relevancy)
ارتباط وبسایتی که رپورتاژ آگهی شما در آن ظاهر میشود و ارتباط آن با حوزهی فعالیت شما به طور قابلتوجهی بر کیفیت بکلینک تاثیر میگذارد. وبسایت لینکدهنده باید از نظر زمینهای با تجارت یا صنعت شما مرتبط باشد. موتورهای جستجو به ارتباط توجه میکنند و لینک از سایتهایی که حوزهی معنایی مشابهی داشته باشند، سودمندتر هستند. یک بک لینک مرتبط اعتبار و ارزش لینک را افزایش میدهد و تاثیر مثبتی بر سئوی خارج از صفحه میگذارد.
( جهت دریافت تعرفه آنالیز سئو سایت خود با کارشناسان آرناویژن تماس حاصل نمایید)
بررسی Trust flowیا TF
نرخ اعتماد یا Trust Flow معیاری است که کیفیت پیوندهایی را که به یک وبسایت اشاره میکنند را ارزیابی میکند. لازم است TF وبسایتی که رپورتاژ آگهی در آن منتشر میشود را بررسی کنید. وبسایتهایی با TF بالاتر، پیوندهای قابلاعتماد بیشتری دارند و احتمالا سئو بهتری ارائه میدهند. پلتفرمهایی با امتیاز TF قوی را هدف قرار دهید زیرا نشان میدهد که موتورهای جستجو آنها را منابع قابلاعتمادتری در نظر میگیرند و این میتواند بر اعتبار بکلینک منتهی به سایت شما تاثیر مثبت بگذارد.
توجه به citation flow یا CF
معیار دیگر در اصول نگارش رپورتاژ آگهی Citation Flow است. این معیار تعداد پیوندهایی که به یک وبسایت اشاره میکنند را اندازهگیری میکند. اگرچه داشتن بک لینک زیاد مهم است اما کیفیت و ارتباط نیز به همان اندازه مهم است. CF بالا بدون TF کافی ممکن است نشاندهنده اسپم یا بکلینک با کیفیت کم باشد. به طور ایدهآل، پلتفرمی که رپورتاژ آگهی شما را منتشر میکند باید دارای تعادل TF و CF باشد که ترکیبی از کیفیت و کمیت را در نمایهی بکلینک ان تضمین میکند.
4. تحلیل رقبا
تجزیه و تحلیل استراتژیهای رپورتاژ آگهی رقبا، بینش ارزشمندی به شما میدهد. محل انتشار رپورتاژهای رقبا و نوع محتوای آنها را بررسی کنید. با درک اینکه چه چیزی کار میکند یا نمیکند، میتوانید رویکرد خود را اصلاح کنید. به بک لینکها، استفاده از کلمات کلیدی و نحوهی معرفی برند در محتوا توجه کنید. این تجزیه و تحلیل میتواند به شناسایی شکافها در استراتژیهای آنها کمک کند و به شما امکان میدهد که روی موضوعات خاصی با ارزش رقابت فعالیت کنید.
5. انتخاب موضوع و عنوان مناسب
موضوع و عنوان اولین نقطهی ارتباط بین مخاطب و تبلیغکننده و یکی از مهمترین اصول نگارش رپورتاژ آگهی است. موضوعی را انتخاب کنید که با علایق مخاطبان شما همخوانی داشته باشد، مشکلات احتمالی آنها را رفع کند یا به سوالات مرتبط پاسخ دهد. موضوع باید هم با سبک نگارش و هم با پیام برند مرتبط باشد؛ عناوین نیز باید متقاعدکننده و جذاب بوده و در عین حال برای سئو بهینه شده باشد و کلمات کلیدی مرتبط را در خود جای دهد. یک موضوع و عنوان مناسب، خوانندگان را درگیر میکند، ترافیک را افزایش میدهد و دید جستجو را بهبود میبخشد.
(جهت اطلاع از قیمت طراحی سایت فروشگاهی مناسب کسب و کار خود با کارشناسان آرنا ویژن تماس حاصل نمایید)
اصول نوشتن رپورتاژ آگهی
اصول نوشتن رپورتاژ آگهی: 1. انتخاب موضوع مناسب
موضوع رپورتاژ آگهی باید با اهداف کلی کسب و کار و اهداف بازاریابی شما از جمله افزایش آگاهی از برند، افزایش ترافیک یا افزایش تبدیل مطابقت داشته باشد. موضوع انتخابی باید با علایق مخاطبان شما مرتبط باشد و به روشهای مختلف از جمله راهحل یا اطلاعات و غیره ایجاد ارزش کند. انتخاب موضوع مناسب یکی از فاکتورهای مهم در اصول نگارش رپورتاژ آگهی است که تضمین میکند مطلب شما خوانندگان را درگیر کرده و آنها را علاقمند نگه میدارد و شانس تبدیل آنها به مشتری را افزایش میدهد.
( برای آشنایی با مزایا و ترفندهای کانتتنت مارکتینگ حتما مطلب بازاریابی محتوایی چیست را مطالعه نمایید)
اصول نگارش رپورتاژ آگهی: 2. نوشتن تیتر جذاب
یک تیتر جذاب و قانعکننده چیزی است که توجه خوانندگان را جلب میکند. تیتر شما باید مختصر، واضح و جذاب باشد. یک تیتر خوب با پرداختن به یک مشکل یا ارائهی راهحل توجه مخاطبان را به خود جلب میکند. بعلاوه در اصول نگارش رپورتاژ آگهی، هدلاینها نیز باید با کلمات کلیدی مرتبط با سئو بهینه شده باشند تا باعث رتبهبندی بهتر در موتورهای جستجو شده و ترافیک ارگانیک را افزایش دهند.
اصول نوشتن رپورتاژ آگهی: 3. اصول نگارشی را رعایت کنید
رپورتاژ آگهی شما باید از اصول نگارشی مانند انجسام، واضح بودن و اختصار پیروی کند. برای حرفهای بودن لازم است دستور زبان، علائم نگارشی و املا را بررسی کنید. از اصطلاحات خاص در متن رپورتاژ آگهی استفاده نکنید و لحن آگهی را با برند خود هماهنگ سازید. خواندن رپورتاژ آگهی را با پاراگرافهای کوتاه، نکات مهم و عناوین فرعی آسان کنید تا ایدههای پیچیده را تجزیه و خوانندگان را درگیر کنید.
( جهت آشنایی بیشتر با نحوه نگارش پست بلاگ با سئو مناسب حتما مطلب اصول نگارش پست وبلاگ را مطالعه نمایید)
اصول نگارش رپورتاژ آگهی: 4. از انکر تکستهای مناسب انتخاب کنید
انکر تکستهایی که در متن رپورتاژ آگهی مینویسید باید با محتوا مرتبط باشد. طبق اصول نگارش رپورتاژ آگهی، این انکر تکستها باید حاوی کلمات کلیدی باشند که به طور طبیعی در جمله قرار گیرد و در عین حال تشویق به کلیک کردن کند. استفاده صحیح از انکر تکست نه تنها تجربهی خواننده را بهبود میبخشد بلکه با افزایش ارتباط و اعتبار صفحات لینک داده شده به سئو نیز کمک میکند.
اصول رپورتاژ آگهی: 5. محتوا را برای موتورهای جستجو بهینه کنید
بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستجو تضمین میکند که رپورتاژ آگهی شما در نتایج جستجو رتبهی خوبی کسب کند. این بهینهسازی شامل استفادهی مناسب از کلمات کلیدی مرتبط در سراسر محتوا به ویژه در عناوین، توضیحات متا، تیترها و درون بدنه متن است. سایر استراتژیهای بهینهسازی در اصول نگارش رپورتاژ آگهی شامل استفاده از متن جایگزین تصویر مناسب، لینکها، بارگذاری سریع صفحه و غیره میشود.
اصول رپورتاژ نویسی: 6. از چکیده جذاب برای جذب مخاطب استفاده کنید
چیکده شامل جند جملهی ابتدایی متن یا خلاصهای است که در بالای رپورتاژ نوشته میشود و باید خواننده را جذب کند. این چکیده باید به طور مختصر آنچه در متن میآید را پوشش دهد و در عین حال دلیل قانعکنندهای برای ادامه مطالعه به خواننده ارائه دهد. اصول نگارش رپورتاژ آگهی به این صورت است که برای جلب توجه مخاطبان باید در بخش چکیده از زبان جذاب استفاده کنید و ارزشمند بودن مطلب را از نظر ارائه حل مساله یا آگاهی برسانید.
( جهت سفارش انواع تولید محتوا سایت و بلاگ به وبسایت آرنا ویژن مراجعه و یا با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل نمایید.)
اصول نوشتن رپورتاژ آگهی: 7. به هدف مخاطب از ورود به صفحه دقت کنید
این مساله را در نظر بگیرید که چرا مخاطبان از صفحه شما بازدید میکنند و محتوا را بر اساس آن تنظیم کنید. اگر مخاطبان به دنبال اطلاعات هستند، مطمئن شوید که رپورتاژ آگهی شما آموزشی است و اگر هدف آنها کشف راهحلها یا محصولات است، محتوای واضح و کاربردی ارائه دهید. تمرکز بر هدف مخاطبان در اصول نگارش رپورتاژ آگهی تضمین میکند که این محتوا نیازهای مخاطب را برآورده ساخته و او را تشویق به تعامل بیشتر میکند.
اصول نوشتن رپورتاژ آگهی: 8. به قوانین و ساختار وبسایت انتشاردهنده توجه کنید
هنگام انتشار یک رپورتاژ آگهی در یک وبسایت شخص ثالث، بسیار مهم است که دستورالعملهای آنها را دنبال کنید. این دستورالعملها معمولا در خصوص اصول نگارش رپورتاژ آگهی از جمله ساختار محتوا، محدودیت تعداد کلمات متن و تعداد لینکها، قوانین قالببندی و غیره هستند. سایتهای مختلف دستورالعملها و قوانین متفاوتی دارند. بنابراین این قوانین را بررسی کنید تا مطمئن شوید رپورتاژ آگهی شما پذیرفته شده و عملکرد خوبی در پلتفرم دارد.
اصول نوشتن رپورتاژ آگهی: 9. محتوای خود را به صورت تبلیغاتی ننویسید
از نگارش یک رپورتاژ مانند تبلیغ مستقیم اجتناب کنید. محتوای رپورتاژ آگهی شما باید آموزنده یا سرگرمکننده باشد و به طور نامحسوس پیام برند را در خود جای دهد. تبلیغات مستقیم میتواند باعث دفع خوانندگان شود و در مقابل محتوای ارزشمحور ایجاد اعتماد و اقتدار میکند. بنابراین در اصول نگارش رپورتاژ آگهی، به جای تبلیغ مستقیم یک محصول روی نیازها یا نقاط ضعف مخاطبان تمرکز کنید که طبیعتا آنها را به سمت نام تجاری شما راهنمایی میکند.
اصول رپورتاژ نویسی: 10. مخاطب خود را به درستی شناسایی کنید
شناخت مخاطبان هدف یکی از مهمترین اصول نگارش رپورتاژ آگهی است. درک مخاطبان و ترجیحات آنها، نیازها و مشکلات مشتریان به شما این امکان را میدهد تا لحن، پیامها و سبک محتوای رپورتاژ را تنظیم کنید. این کار همچنین کمک میکند تا اطمینان حاصل کنید که رپورتاژ آگهی شما به نیازهای خاص آنها میپردازد و تعامل را از طریق اشتراکگذاری، تبدیل یا کلیکها تشویق میکند.
- الگوریتم پنگوئن چیست: معرفی Google Penguin + راهکار رفع جریمه
- الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست: (Hummingbird Algorithm) چیست +...
- الگوریتم موبایل فرست ایندکس (Mobile first index) چیست + عکس
- لینک سازی (link building) چیست: بررسی تاثیرات لینک بیلدینگ بر...
- الگوریتم EAT چیست: مقایسه آن با E-A-T- E + تاثیرش...
- اشتباهات رایج سئو: 36 اشتباه سئو که سیاتتان را نابود...