الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست: (Hummingbird Algorithm) چیست + تکنیکهای بهینهسازی
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل، اولین بار در سپتامبر 2013 معرفی شد و انقلابی بزرگ در جستجوی گوگل ایجاد کرد زیرا به معنی دادن به کلماتی که افراد در جستارهای خود تایپ میکردند، کمک کرد. این الگوریتم به جای تطبیق واژگان در کوئری با واژگان در نتایج جستجو، معنای کوئریها را درک کرده و نتایج مرتبط با آنها را نمایش میدهد. با مرغ مگسخوار، گوگل از فناوری معناداری استفاده کرد که به پیشرفتهای قبلی مانند Knowledge Graph کمک کرد و آن را در میلیاردها صفحه در دسترس آنلاین قرار داد. در ادامه بیشتر در خصوص این الگوریتم گوگل، تاثیر آن بر سئو و تکنیکهای بهینهسازی محتوا با الگوریتم مرغ مگس خوار بیشتر توضیح خواهیم داد.
معرفی الگوریتم مرغ مگس خوارگوگل :
- الگوریتم گوگل چیست
- الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست
- چرا گوگل نام این الگوریتم را مرغ مگس خوار گذاشت
- نحوه تاثیر الگوریتم مرغ مگس خوار بر سئو
- گراف دانش گوگل چیست
- آشنایی با جستجوی معنایی Semantic search
- معرفی جستجوی صوتی (Voice Search)
- معرفی جستجوی محلی (Local Search)
- مرغ مگسخوار گوگل و ارتباط با رفتار کاربر
- چطور بدانم که محتوای سایت توسط الگوریتم بررسی شده است
- تکنیکهای بهینه سازی محتوا بر اساس الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل
- 1. تحقیق دقیق روی کلمات کلیدی
- 2. تولید محتوای باکیفیت
- 3. تحلیل رقبا
- 4. استفاده از SME
- 5. محتوای خود را خواندنیتر کنید
- 6. در تولید محتوا عمیق شوید
- 7. از کدهای اسکیما استفاده کنید
- 8. بهینهسازی انکر تکستها
- 9. استفاده از عکس در بین مطالب
الگوریتم گوگل چیست؟
الگوریتمهای گوگل مجموعه قوانینی هستند که گوگل برای رتبهبندی وبسایتها در نتایج جستجو استفاده میکند. سیستم پیچیدهی گوگل، دادهها را از صفحات بازیابی میکند و به دنبال درک جستجوهای کاربران و رتبهبندی صفحات بر اساس ارتباط و کیفیت است.
شما ممکن است کلمات یا عبارات مختلفی را در گوگل جستجو کنید اما گوگل چطور تصمیم میگیرد که کدام نتایج را به شما نشان دهد و به چه ترتیبی؟ بله. با استفاده از یک الگوریتم! گوگل الگوریتم بسیار پیچیدهای برای ارائهی نتایج جستجو دارد. از جمله عناصری که بر توانایی صفحه برای نمایش در نتایج برای کلمات کلیدی خاص تاثیر دارند شامل این موارد میشود:
- وجود کلمه کلیدی در عنوان، تیترها و توضیحات متا
- تعداد لینکهای طبیعی و ارگانیک در صفحه
- نحوه عملکرد وبسایت در دستگاههای تلفن همراه و تبلت
در ادامه این مطلب از بلاگ آرنا ویژن تصمیم داریم در خصوص الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل به طور مفصل توضیح دهیم.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست؟
برخلاف بروزرسانیهای قبلی از جمله پاندا و پنگوئن که در ابتدا به عنوان افزونههای الگوریتم منتشر شدند، مرغ مگسخوار به عنوان یک بازنگری کامل از الگوریتم اصلی ذکر شده است. اگرچه اعتقاد بر این است که بسیاری از مؤلفههای موجود در الگوریتم اصلی دست نخورده باقی ماندهاند، مرغ مگس خوار تعهد گوگل را به درک پیچیدهتر از هدف جستجوهای جستجوگران با هدف تطبیق آنها با نتایج مرتبطتر نشان داد.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل است که اولین بار در 26 سپتامبر 2013 معرفی شد اما در واقع یک ماه قبل از آن استفاده شده بود. در حالی که بروزرسانیهای الگوریتمهای قبلی مانند پاندا و پنگوئن باعث گزارش قابلتوجهی از ترافیک از دسترفته بود، مرغ مگسخوار تاثیر منفی شدیدی بر روی وب عمومی نداشت.
این مساله تا حد زیادی به عنوان تأثیر مثبتی بر دقت پایگاه دانش گوگل معروف به “گراف دانش” درک شد. با این حال، جامعه سئو محلی این نظریه را مطرح کرد که اثرات مستند در نتایج موتورهای جستجوی محلی احساس شده است. پیشنهاد می کنیم شما هم آنالیز سئوی سایت خود را توسط متخصصان انجام دهیدتا از پتانسیل بهینه کردن سایت خود برای این الگوریتم آگاه شوید.
چرا گوگل نام این الگوریتم را مرغ مگس خوار گذاشت؟
مرغ مگس خوار پرندهای سریع و دقیق است و این بروزرسانی مرغ مگسخوار نامیده شد زیرا گفته میشود الگوریتم اصلی گوگل را دقیقتر و سریعتر میکند. مهمترین بخش الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل دقیق بودن آن است زیرا دقیق بودن شامل دقت و صحت میشود. این الگوریتم به گوگل این امکان را میدهد تا در مورد معنای کوئریهای کاربران دقیقتر باشد. با دور شدن از تطبیق کلمات کلیدی در یک کوئری تا کلمات کلیدی در یک صفحه وب، گوگل محتواهایی که با کوئری مطابقت بیشتری دارد را ارائه میدهد.
چطور الگوریتم مرغ مگس خوار روی سئو تاثیر میگذارد؟
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل، صاحبان سایتها را مجبور کرد که به جای کمیت کلمات کلیدی، بر کیفیت و ارتباط محتوا تمرکز کنند. وقتی گوگل هدف جستجو را درک میکند، میتواند ارتباط یک صفحه را با چیزی غیر از تراکم کلمات کلیدی ارزیابی کند. در نتیجه پر کردن یک محتوا با کلمات کلیدی برای کمک به رتبهبندی بهتر آن، بیاثر شد.
برای درک تاثیر مرغ مگسخوار بر سئو، ابتدا باید نمودار دانش در سال 2012 را درک کنید. گوگل معنا و مفهوم کوئری شما درک میکند و نتایج جستجو را متناسب با مفهوم آن ارائه میدهد. در واقع گوگل از گراف دانش خود استفاده میکند. به این ترتیب جستجوگران اطلاعات مورد نظر خود را با کلیک کمتری به دست می آورند و تجربهی جستجوی بهتری خواهند داشت.
در ابتدا، تاثیر بهروزرسانی مرغ مگسخوار گوگل در سئو بسیار ظریف بود. با این حال این الگوریتم به طور مستقیم رویههای بازاریابی جستجویی را هدف قرار میدهد و بر ارزش محتوا تاکید میکند تا کاربران تجربهی بهتر و کاملتری داشته باشند.
( جهت آشنایی با مزایای کانتنت مارکتینگ و ترفندهای آن مطلب بازاریابی محتوایی چیست را مطالعه نماییید)
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل: گراف دانش گوگل چیست؟
وقتی شما کلمه یا عبارتی را در گوگل جستجو میکنید، احتمالا به دنبال یک صفحهی مشخص نیستید و یک هدف برای جستجوی خود دارید. گراف دانش در اینجا کمک میکند که نتایج جستجو به بیراهه نرفته و مرتبط با جستجوی شما باشد.
گراف دانش که یکسال پیش از الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل شروع به کار کرد، بر این هدف است که نتایج گوگل دقیق و مرتبط با کوئریها باشد. برای مثال وقتی شما نام یک فرد مشهور را در گوگل سرچ میکنید، فقط اطلاعات مربوط به بیوگرافی برای شما نمایش داده نمیشود و اطلاعات دیگری مانند آثار، فعالیتها و غیره را نیز میتوانید مشاهده کنید.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل: جستجوی معنایی Semantic search
جستجوی معنایی یا Semantic Search مفهومی فراتر از جستجوی کلمات است. در این نوع جستجو تمرکز روی کلمات نیست بلکه تمرکز روی معنا و مفهوم کلمات است. در این نوع جستجو گوگل با توجه به تاریخچهی جستجوهای شما، محل زندگی و سایر اطلاعات، بهترین نتایج را به شما نشان میدهد.
جستجوی معنایی تلاش میکند تا نتایج مناسب SERP را با زبان کوئری کاربران اینترنت فراتر از معنای کلمات کلیدی مطابقت دهد. تسلط روزافزون گوگل در جستجوی معنایی آنها را قادر میسازد موجودات دنیای واقعی و روابط آنها با یکدیگر را درک کنند. تسلط الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل بر تطبیق کوئری با نتایج جستجو به هوش فناوری گوگل و توانایی تجزیهی اهداف آن متکی است.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل: جستجوی صوتی (Voice Search)
در مقایسه با گذشته، بروزرسانی الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل را میتوان به عنوان گامی در مسیر گوگل به سوی افزایش روزافزون جستجوهای صوتی دانست. وقتی مرغ مگسخوار در سال 2013 منتشر شد، جستجوی مبتنی بر مکالمه موجی در جامعهی سئو ایجاد میکرد. طی چند سال ظهور جستجوی صوتی، گوگل را ملزم میکند تا برای درک زبان کاملا طبیعی مجهز شود.
در مجموع، فناوری که محدود به درک تک تک زبان جستجو کلمه به کلمه را داشته باشد، وظیفهی سنجش هدف را ندارد. پیشرفتهایی مانند جستجوی معنایی و بروزرسانیهای مرغ مگسخوار به گونهای طراحی شدهاند که در دنیایی از زبانهای طبیعی به طور موثر عمل کنند. برای بهره مندی بیشتر از تاثیر این الگوریتم حتما از مشاوره سئو متخصصان بهره گیرید.
الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل: جستجوی محلی (Local Search)
در حالی که جامعهی سئوی ارگانیک در تلاش برای درک اثرات الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل بر روی وب عمومی بود، جامعهی سئو محلی با برخی پیامدهای درکشده از این بروزرسانی روبرو شد. در ابتدا به نظر میرسید این الگوریتم نتایج محلی متعددی را با One-Boxes نامطلوب پر میکند. بعلاوه جامعهی سئو محلی اینطور برداشت کرد که مرغ مگس خوار ممکن است اثرات دیگری از جمله موارد زیر بر نتایج محلی داشته باشد:
- محلیسازی بیشتر نتایج ارگانیک برای کوئریهایی با هدف محلی
- وجود مداوم و قابلتوجه نتایج دایرکتوری در نتایج محلی ارگانیک
الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل: ارتباط با رفتار کاربر
الگوریتم مرغ مگسخوار به رفتار کاربران اهمیت زیادی میدهد. برای مثال وقتی شما یک کوئری را در گوگل جستجو میکنید، نتایج متعددی برای شما نمایش داده میشود. اگر تعداد کاربرانی که روی نتیجهی چهارم کلیک میکنند بیش از افرادی باشد که روی نتیجهی اول کلیک میکنند، پس از مدتی جایگاه چهارم ارتقا پیدا کرده و رتبهی بهتری کسب میکند. در مقابل سایت نمایش داده شده در نتیجه اول نیز پایین میرود.
این بدان معناست که الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل رفتار کاربران را تحلیل کرده و به آنها اعتماد میکند. به همین خاطر لازم است در عین بررسی الگوریتمها و رباتهای مختلف گوگل، نیازهای کاربران را نیز در نظر بگیرید و ببینید مخاطبان شما به چه چیزهای توجه بیشتری نشان میدهند. با این وجود صرفا تعداد کلیکها مد نظر نیست و فاکتورهای دیگری مانند نرخ پرش، میزان گردش در وبسایت، محبوبیت در شبکههای اجتماعی و غیره نیز در این رتبهبندی موثر است.
چطور بدانم که محتوای سایت توسط الگوریتم Hummingbird مورد بررسی قرار گرفته است؟
در حالی که صاحبان کسب و کارهای محلی ممکن است مشکلات موقتی با جعبه هرزنامه تجربه کرده باشند که باعث دید آنها در موتور جستجوی محلی میشود، احتمالا اکثر وبسایتها تاثیرات منفی این بروزرسانی Hummingbird Algorithm را تجربه نکردهاند.
اگر وبسایت شما با کاهش ترافیک یا رتبهبندی مواجه شده و فکر میکنید این ممکن است به الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل مرتبط باشد، بهتر است نگاهی به فهرست کامل بروزرسانیهای گوگل بیاندازید. ممکن است مشخص شود که عامل تغییر برای وبسایت شما بروزرسانی دیگری مانند پاندا یا الگوریتم بوده است.
تکنیکهای بهینه سازی محتوا بر اساس الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل
تکنیکهای بهینهسازی محتوا بر اساس الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل: 1. تحقیق دقیق روی کلمات کلیدی
اگرچه با پر کردن محتوا با کلمات کلیدی نمیتوان رتبهبندی کسب کرد اما تحقیق کلمات کلیدی بخش مهمی از سئوی مرغ مگسخوار است زیرا به شما کمک میکند تا بهتر مشتریان خود را بشناسید و بتوانید استراتژی تولید محتوا خود را با نیازهای آنها تنظیم کنید. نتیجهی این کار ترافیک ارگانیک بیشتر به وبسایت شما و فرصتهای بیشتر برای تبدیل است.
برای تحقیق کلمات کلیدی میتوانید از ابزارهای مختلفی از جمله ابزار تحقیق کلمات کلیدی Semrush استفاده کنید. لیست کلمات کلیدی شما بلند خواهد بود. برای محدود کردن آن، به سختی کلمه کلیدی در کنار هر پیشنهاد نگاه کنید. هر چه سختی کلمه کلیدی کمتر باشد، رقابت برای شما آسانتر خواهد بود.
شیوههای سازگاری محتوا با الگوریتم مگس خوار گوگل: 2. تولید محتوای باکیفیت
تجزیه و تحلیل رقابتی تنها برای الهام گرفتن است. برای رتبهبندی، محتوای شما باید منحصربفرد باشد. شما با ارائهی محتوایی خوب و جدید از رقبای خود متمایز میشوید و این منجر به جذب بازدیدکنندگان جدیدتر و بیشتر و رتبهبندی بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو است. بنابراین بر کیفیت و اصول تولید محتوای متن خود بسیار دقت نمایید. اما معیارهای گوگل برای یک محتوای مفید، قابلاعتماد و مخاطبمحور چیست؟
- آیا محتوای شما اطلاعات، گزارش، تحقیق یا تحلیل واقعی ارائه میکند؟
- آیا محتوای شما تجزیه و تحلیل روشنگرانه یا اطلاعات جالبی ارائه میدهد که فراتر از بدیهی است؟
- اگر محتوا از منابع دیگر استفاده میکند آیا از کپی یا بازنویسی آن اجتناب میکند و در ارزش و اصالت بیشتری ارائه میدهد؟
گوگل همچنین کیفیت صفحه را بر اساس تجربه، تخصص، اقتدار و اعتماد ارزیابی میکند. این عماصر بخشی از دستورالعملهای ارزیابی کیفیت جستجوی یک شرکت را تشکیل میدهند.
روشهای بهینهسازی محتوا بر اساس الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل: 3. تحلیل رقبا
اولین قدم برای کمک به انتخاب طول و قالب مناسب برای محتوای وبسایت، تجزیه و تحلیل رقبا است. وقتی بررسی کنید رقبای شما روی چه چیزهایی تمرکز کردهاند، میتوانند چیزی مشابه ایجاد کنید و یا اطلاعات جدیدتری ارائه دهید.
شما میتوانید ابتدا از ابزار Organic Research برای تحلیل سایتهای رقیب و شناسایی بهترین صفحات آنها استفاده کنید. به این ترتیب میتوانید دادههای مربوط به ترافیک ارگانیک، تعداد کلمات کلیدی، رتبهبندی صفحه و بکلینکها را مشاهده کنید.
( جهت اطلاع از نحوه نگارش پست بلاگ با قواعد سئو حتما مطلب اصول نگارش پست وبلاگ را مطالعه نمایید.)
مراحل بهینهسازی محتوا بر اساس الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل: 4. استفاده از SME
فردی با تجربهی واقعی در زمینهی محتوایی که میخواهید، میتواند عمق و اعتماد را به محتوا بیافزاید. بنابراین فردی را پیدا کنید که بتواند دانش خود را در قالب یک پست مهمان یا مقاله به محتوای عالی تبدیل کنید. و یا به دنبال متخصصی باشید که بتوانید با او مصاحبه کنید و از دانش او برای تولید محتوای کاربردی استفاده کنید. در حقیقت شما باید به نحوی تولید محتوای سایت و بلاگ خود را انجام دهید که در نهایت برای مخاطب کاربردی باشد.
شیوههای سازگاری محتوا با الگوریتم مگس خوار گوگل: 5. محتوای خود را خواندنیتر کنید
خوانایی محتوا را جذابتر میسازد و با جذب مخاطبان بیشتر، گوگل میفهمد که محتوای شما مرتبط و ارزشمند است. این کار الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل را راضی میسازد و بنابراین رتبهی بهتری دریافت میکنید. در حقیقت شما باید روش طراحی تولید محتوای سئو فرندلی را بلد باشید. در ادامه به برخی از ایدهها برای خوانایی بیشتر محتوا اشاره میکنیم:
- جملات کوتاه بنویسید. جملات را طولانی را در صورت امکان به دو یا سه جملهی کوتاه تقسیم کنید.
- در هر پاراگراف یک ایده مطرح کنید و در پاراگرافهای کوتاه و ساده به اصل مطلب برسید.
- به متن تصویر اضافه کنید. از تصاویر مرتبط برای علاقمند نگه داشتن خوانندگان استفاده کنید.
- لیستبندی داشته باشید. دنبال کردن لیستها آسانتر از متنهای طولانی است.
- مهمترین اطلاعات را در ابتدای متن قرار دهید و آن را گسترش دهید.
روشهای بهینهسازی محتوا بر اساس الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل: 6. در تولید محتوا عمیق شوید
هنگامی که موضوعات تکراری در کسب و کار خود را پوشش میدهید، محتوای رقبا را بررسی کرده و کمبودهای آنها را پیدا کنید. به این فکر کنید که چطور میتوانید موضوع را عمیقتر پوشش دهید. محتوای رقبا چه سوالاتی را بیپاسخ گذاشتهاند؟ ممکن است بتوانید ایدههایی را از نتایج برتر جستجو ترکیب کنید تا محتوای کاملتری داشته باشید. سعی کنید تا حد امکان محتوایی مفید تولید کنید.
مراحل بهینهسازی محتوا بر اساس الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل: 7. از کدهای اسکیما استفاده کنید
کد اسکیما کدی است که عناصر وبسایت شما را به گونهای توصیف میکند که موتورهای جستجو آن را درک کنند. دادههایی که کد اسکیما را منتقل میکنند، دادههای ساختاریافته نامیده میشوند. گوگل از آن برای تشخصی معنای عناصر مختلف محتوا استفاده میکند تا بتواند نتایج بهتر و مفیدتری ارائه دهد.
اگرچه شواهد محکمی مبنی بر تاثیر دادههای ساختاریافته بر رتبهبندی وجود ندارد، اما به گوکل این امکان را میدهد که زودتر اطلاعات ارزشمند در اختیار جستجوگران قرار دهد. این ویژگی باعث بهبود تجربهی جستجو میشود. اگر قبلا از HTML استفاده نکردهاید، افزودن کد اسکیما میتواند دلهرهآور باشد. با این حال، راهنمای نشانهگذاری دادههای ساختاریافته گوگل، کد را برای شما تولید میکند.
روشهای بهینهسازی محتوا بر اساس الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل: 8. بهینهسازی انکر تکستها
انکر تکستها در محتوای شما باید با کلمات کلیدی و محتوای کلی سایت همسو باشد. در واقع مرتبط بودن انکر تکست فاکتور مهمی برای الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل است. اگر انکر تکست با صفحه شما ارتباطی نداشته باشد، از نظر گوگل بیارزش در نظر گرفته میشود. بنابراین بهینهسازی انکر تکستها برای لینکهای داخلی و خارجی نیز بسیار حائز اهمیت است.
مراحل بهینهسازی محتوا بر اساس الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل: 9. استفاده از عکس در بین مطالب
استفاده از تصاویر مرتبط با متن، اینفوگرافیک، ویدئو، جدول، گراف، نمودار و غیره میتواند باعث جذابیت بیشتر محتوای شما و حفظ خوانندگان شود. به ویژه وقتی در متنهای طولانی از عکس و محتوای تصویری استفاده کنید، کاربران با علاقه بیشتری متن را دنبال میکنند و این به رتبهبندی بهتر از Hummingbird Algorithm کمک میکند.
- الگوریتم پنگوئن چیست: معرفی Google Penguin + راهکار رفع جریمه
- الگوریتم موبایل فرست ایندکس (Mobile first index) چیست + عکس
- لینک سازی (link building) چیست: بررسی تاثیرات لینک بیلدینگ بر...
- الگوریتم EAT چیست: مقایسه آن با E-A-T- E + تاثیرش...
- اشتباهات رایج سئو: 36 اشتباه سئو که سیاتتان را نابود...
- بهترین ایده برای تولید محتوای وبلاگ: 100 ایده برای پست...