سندباکس گوگل چیست: تشخیص + نحوه خروج از Google Sandbox!

سندباکس گوگل فیلتری است که وب‌سایت‌های تازه تاسیس شده را وارد یک دوره‌ی آزمایشی می‌کند و مانع از آن می‌شود که در رتبه‌های بالای نتایج گوگل نمایش داده شوند. توسعه‌دهندگان وب از سال 2004 وجود و ویژگی‌های احتمالی این گوگل سند باکس را بررسی کرده‌اند و متوجه شدند وبسایت‌های جدید حتی با وجود بهینه‌سازی دقیق کلمات کلیدی، تا چند ماه در نتایج جستجو بالا نمی‌آید.

Google Sandbox می‌تواند یک ابزار مقابله با اسپم باشد و گوگل تاکنون در مورد آن اظهار نظر نکرده است. در ادامه این مطلب از بلاگ شرکت طراحی سایت و سئو آرنا ویژن تصمیم داریم در خصوص الگوریتم گوگل سند باکس بیشتر صحبت کنیم.

سند باکس گوگل (Google Sandbox) چیست؟

اصطلاح Google Sandbox به مجموعه‌ای از الگوریتم‌های احتمالی اشاره دارد که مانع می‌شود وبسایت‌های تازه تاسیس حتی با وجود محتوای باکیفیت و صفحات بهینه، برای مدتی در نتایج جستجوی گوگل رتبه‌ی خوب کسب کنند.

مفهوم سندباکس گوگل از سال 2004 مطرح شده و از آن زمان به یکی از دغدغه‌های وبسایت‌ها تبدیل شده که می‌خواهند هرچه سریع‌تر در نتایج جستجوی گوگل ظاهر شوند. طبق گوگل سند باکس هر وبسایت تازه تاسیس وارد یک دوره آزمایشی می‌شود که طی آن نمی‌تواند رتبه‌ی بالایی کسب کند. طبق برخی منابع این مدت زمان می‌تواند بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد و تا زمانی که این دوره تمام نشود، پیشرفت چشم‌گیری در رتبه‌بندی مشاهده نمی‌کنید.

نگاهی مختصر بر تاریخچه گوگل سند باکس

الگوریتم سندباکس گوگل همانطور که در دنیای سئو شناخته می‌شود، به پدیده‌ای اشاره دارد که در اوایل تا میانه‌ی دهه 2000 مشاهده شد؛ زمانی که وبسایت‌های تازه تاسیس با وجود تلاش‌های سئویی گسترده به سختی در رتبه‌های بالای نتایج جستجوی گوگل ظاهر می‌شدند.

اگرچه گوگل هرگز به طور رسمی الگوریتم گوگل سند باکس یا جعبه شنی را تایید نکرده اما بسیاری از متخصصان سئو معتقدند این اتفاق نتیجه‌ای طبیعی از نحوه‌ی ارزیابی سایت‌های جدید توسط الگوریتم‌های گوگل است.

معرفی الگوریتم سندباکس

عملکرد الگوریتم سندباکس گوگل چگونه است؟

الگوریتم گوگل سندباکس برای جلوگیری از رشد سریع سایت‌های مشکوک، وب‌سایت‌های جدید را وارد دوره‌ای آزمایشی می‌کند تا از رعایت اصول سئو مطمئن شود. تا زمانی که سایت نمره قابل قبولی از نظر ساختار، محتوا و عملکرد کسب نکند، در سندباکس باقی می‌ماند.

استفاده از محتوای باکیفیت و لینک‌سازی طبیعی، روند خروج از سندباکس را تسریع می‌کند. با گذشت زمان و رعایت اصول سئو، سایت ایندکس شده و ترافیک آن افزایش می‌یابد.

فلسفه نام‌گذاری الگوریتم Google Sandbox چیست؟

جعبه شنی یا سندباکس به جعبه‌های بزرگی گفته می‌شود که آن را پر از شن می‌‌کنند تا کودکان بتوانند در آن بازی کنند. الگوریتم سندباکس گوگل به این خاطر سندباکس نامیده شده که با کارکرد این وسیله مشابه است. در واقع گوگل وبسایت‌های تازه تاسیس و نوپا را مانند کودکان نوپا درون یک جعبه شنی یا سندباکس قرار می‌دهد تا به کار خود مشغول باشند و در عین حال بر فعالیت آنها نظارت می‌کند.

چرا قرار گرفتن در گوگل سندباکس نگران‌کننده است؟

دلیل اصلی نگرانی بسیار از وب‌مسترها و متخصصان سئو از سندباکس گوگل این است که ممکن است آنها در رسیدن به اهداف سئو و تجاری خود برای مدتی طولانی متوقف شوند. دو نوع سایت ممکن است تحت تاثیر گوگل سند باکس قرار بگیرد:

  • وبسایت‌های تازه راه‌اندازی شده
  • وبسایت‌های غیرفعال

از نگاه سئو و کسب و کار این موضوع نگران‌کننده است زیرا:

  • شناخته شدن برند را کند می‌کند
  • بودجه سئو را بی‌نتیجه می‌سازد
  • دست‌یابی به اهداف تجاری را به تاخیر می‌اندازد

مشکلات قرار گرفتن در گوگل سند باکس

چگونه متوجه شوید که سایت در سندباکس گوگل قرار گرفته است؟

اگر می‌خواهید متوجه شوید در سندباکس گوگل قرار گرفته‌اید یا توسط سایر الگوریتم‌های گوگل جریمه شده‌اید، باید وضعیت سایت را از نظر عبارات کلیدی بررسی کنید. شما باید بدانید در همه عبارات کلیدی جایگاه بدی دارید یا فقط در برخی عبارات و کلمات کلیدی خاص.

بنابراین آدرس دامنه مورد نظر را در گوگل جستجو کنید. اگر نتیجه‌ای پیدا نکردید یعنی صفحه شما ایندکس نشده است. اما اگر صفحات شما ایندکس شده ولی رتبه‌ی قابل‌قبولی ندارند، به احتمال زیاد در سندباکس قرار گرفته‌اید.

سندباکس برای چه سایت‌هایی فعال می‌شود؟

به طور کلی دو دسته از سایت‌ها ممکن است تحت تاثیر الگوریتم سند باکس گوگل قرار گیرند:

  • وبسایت‌هایی که تازه راه‌اندازی شده‌اند: هر وبسایت تازه تاسیس شده‌ای برای مدتی مشخص در دوره سندباکس گوگل قرار می‌گیرد.
  • وب‌سایت‌های غیرفعال: برخی معتقدند حتی وبسایت‌های قدیمی که مدت‌ها فعالیت نداشته‌اند و دوباره شروع به انتشار محتوا کرده‌اند نیز ممکن است تحت تاثیر Google Sandbox قرار گیرند.

آیا گوگل سند باکس واقعا وجود دارد؟

مفهوم سندباکس گوگل یکی از موضوعات بحث‌برانگیز در دنیای سئو است. برخی معتقدند سندباکس واقعا وجود دارد و برخی دیگر نیز آن را در می‌کنند. برخی هم باور دارند که تنها بخشی از آن درست است.

برخی از بازاریابان آنلاین و صاحبان وبسایت‌های مطرح این عوامل را در اثر سندباکس شناسایی و ارزیابی کرده‌اند:

  • دامنه تقریبا جدید (1 سال و گاهی تا 2 سال)
  • عدم رتبه‌گیری صفحات سایت حتی برای تطابق دقیق عنوان
  • سایت‌ها یا صفحات دیگر برای جستجوهایی با نیت پیمایشی واضح، رتبه بالاتری نسبت به آن سایت کسب می‌کنند.
  • یک چرخه زمانی دیده می‌شود که در ابتدا سایت برای کوئری‌های مرتبط به‌خوبی رتبه می‌گیرد و سپس ناگهان بین ۳۰ تا ۵۰۰ جایگاه سقوط می‌کند.
  • سایر معیارهای سئوی گوگل که معمولا به‌عنوان سیگنال مثبت شناخته می‌شوند، در سایت دیده می‌شوند.
  • سایت در یاهو یا سایر موتورهای جستجو رتبه کسب می‌کند
  • هیچ مشکل واضحی برای رتبه پایین وجود ندارد.

با این حال مشکل این ادعاها و مشاهدات این است که گوگل هرگز وجود گوگل سندباکس را به طور رسمی تأیید نکرده است.

نحوه تشخیص قرار گرفتن در گوگل سند باکس

چگونه از سندباکس خارج شویم؟

اگرچه نمی‌توانید مستقیما گوگل را وادار کنید که صفحات شما را سریعا رتبه‌بندی کند، اما با انجام چند کار می‌توانید فرآیند خزش (Crawling)، ایندکس شدن و رتبه‌گیری صفحات را سریع‌تر کنید:

راه حل خروج از گوگل سند باکس: 1. تمرکز بر کلمات کلیدی طولانی

یک استراتژی موثر برای رسیدن به رتبه‌های بهتر در زمان کوتاه، تولید و بهینه‌سازی محتوا بر اساس کلمات کلیدی طولانی است. رتبه گرفتن برای عبارت‌های طولانی معمولا آسان‌تر و سریع‌تر است زیرا حجم جستجوی کمتری دارند و رقابت برای آنها نسبت به عبارات کوتاه، پایین‌تر است.

نحوه خروج از سندباکس گوگل: 2. ایجاد محتوای باکیفیت

موتورهای جستجو به ویژه گوگل، اهمیت زیادی برای محتوای باکیفیت می‌دهند. بنابراین همیشه مطمئن شوید که مقالات و صفحاتی ایجاد می‌کنید که برای مخاطبان شما ارزشمند هستند و موضوعات مهم را به صورت جامع پوشش می‌دهند. به یاد داشته باشید اگر محتوا ضعیف باشد به سادگی رتبه نخواهد گرفت و یا اصلا رتبه نمی‌گیرد. این مساله برای خروج از سندباکس گوگل نیز مهم است.

شیوه خارج شدن از گوگل سند باکس: 3. بهبود سئو داخلی

برای گذر از سندباکس گوگل، داشتن صفحات بهینه‌سازی شده وبسایت ضروری است. درواقع بدون بهینه‌سازی گوگل در پیدا کردن محتوا و تعیین اینکه کدام صفحات باید برای جستجوهای خاص رتبه بگیرند، دچار مشکل می‌شود و این موضوع در نهایت می‌تواند روند کلی رتبه‌بندی سایت را کاهش دهد. در سئوی داخلی سایت باید به این نکات توجه کنید:

  • تیترها صفحات را نه تنها برای کاربران بلکه برای موتورهای جستجو نیز خواناتر می‌کنند.
  • متن جایگزین تصاویر خوب دسترسی‌پذیری و ارتباط موضوعی را برای گوگل افزایش می‌دهد.
  • لینک دادن به صفحات دیگر سایت باعث توزیع متوازن اعتبار و کمک به گوگل برای کشف بهتر محتوا می‌شود.
  • تگ‌های عنوان و توضیحات متا: استفاده صحیح از این موارد، خلاصه‌ای دقیق از محتوا به موتورهای جستجو و کاربران ارائه می‌دهد و نرخ کلیک صفحات را در نتایج جستجو افزایش می‌دهد.
  • داده‌های ساختاریافته و استفاده از نشانه‌گذاری اسکیما به موتورهای جستجو کمک می‌کند محتوا را بهتر درک کنند که معمولا منجر به نمایش نتایج غنی‌تر و دیده‌شدن بیشتر می‌شود.

نحوه خروج از گوگل سند باکس

راه حل خروج از Google Sandbox (سندباکس گوگل): 4. افزایش سرعت کرال و فرایند ایندکس

هرچه ربات‌های گوگل سریع‌تر بتوانند سایت شما را کراول و ایندکس کنند، بهبود رتبه‌بندی سایت زودتر اتفاق خواهد افتاد. اگرچه نمی‌توانید به طور مستقیم زمان بازدید گوگل از صفحات خود را کنترل کنید، اما حداقل می‌توانید به گوگل اطلاع دهید که سایت شما وجود دارد.

چند راهکار برای تسریع فرایند کراول و ایندکس کردن عبارتند از:

  • ارسال نقشه سایت XML: نقشه سایت مانند یک راهنما برای ربات‌های گوگل عمل می‌کند و ساختار سایت را مشخص می‌کند تا صفحات مهم راحت‌تر پیدا شوند.
  • درخواست ایندکس دستی در کنسول جستجوی گوگل: شما می‌توانید به صورت دستی درخواست ایندکس چند صفحه خاص را از طریق ابزار بازبینی آدرس در کنسول جستجوی گوگل ارسال کنید تا گوگل آن‌ها را در اولویت قرار دهد.

راه حل خروج از گوگل سند باکس: 5. لینک گرفتن از شبکه های اجتماعی

برای خروج از سندباکس گوگل، قدرت بک لینک سایت‌های دارای اعتبار دامنه بالا را دست کم نگیرید. لینک گرفتن و ساخت بک لینک‌های قوی می‌تواند به گوگل سیگنال اعتماد ارسال کند که سایت شما قابل‌اعتماد و معتبر است. بعلاوه دریافت چند بک‌لینک بلافاصله پس از راه‌اندازی سایت، می‌تواند باعث بازدید و ایندکس سریع صفحات توسط گوگل شود.

نحوه خروج از سندباکس گوگل: 6. عدم خرید بک لینک و استفاده از سئو کلاه سیاه

بسیاری از کسب‌وکارها برای رسیدن به رتبه‌ی بالا در گوگل از تکنیک سئو کلاه سیاه استفاده می‌کنند. استفاده از سئو کلاه سیاه و خرید بک‌لینک می‌تواند مشکلاتی برای سایت‌ها ایجاد کند و حتی باعث جریمه شدن سایت شود.

برای خروج از الگوریتم گوگل سند باکس پیشنهاد می‌کنیم حتما از تکنیک‌های کلاه سفید استفاده کنید. اگرچه این کار ممکن است در طولانی‌مدت به نتیجه برسد اما ارزش دارد.

روش های پیشگیری از قرار گرفتن در گوگل سند باکس

سوالات مهم در خصوص گوکل Google Sandbox

در ادامه به برخی از سوالات مهم در خصوص سندباکس گوگل پاسخ می‌دهیم:

آیا می‌توان از الگوریتم سندباکس گوگل جلوگیری کرد؟

امکان جلوگیری از گوگل سند باکس به صورت کامل وجود ندارد زیرا این الگوریتم احتمالا بخشی از روند طبیعی ارزیابی سایت‌های جدید است. با این حال با تولید محتوای باکیفیت، ساختار فنی صحیح و لینک‌سازی داخلی، می‌توان تأثیر آن را کاهش داد یا مدت حضور در آن را کوتاه‌تر کرد.

چه عواملی باعث طولانی شدن حضور در سندباکس می‌شود؟

فاکتورهای مختلفی می‌تواند باعث طولانی شدن حضور در سندباکس شود:

کمبود محتوا

سایت‌هایی که در شروع فعالیت محتوای کافی و باارزش ارائه نمی‌دهند، معمولا دیرتر مورد اعتماد گوگل قرار می‌گیرند.

عدم وجود داده‌های تجربه کاربری

نرخ پرش بالا، زمان ماندگاری پایین کاربر و تعامل کم با سایت از فاکتورهایی است ارزش پایین سایت را به گوگل نشان می‌دهد.

لینک‌سازی

نداشتن بک‌لینک‌های باکیفیت یا استفاده از تکنیک‌های لینک‌سازی کلاه سیاه می‌تواند باعث افزایش مدت زمان حضور در سندباکس شود.

چگونه به خروج سریع تر از سندباکس کمک کنیم؟

از راه‌های خروج سریع‌تر از سندباکس گوگل می‌توان به تولید محتوای مفید، تخصصی و باکیفیت، بهبود تجربه کاربری سایت، استفاده از ساختار فنی درست و ایجاد بک‌لینک طبیعی اشاره کرد. بعلاوه ارسال نقشه سایت به گوگل و درخواست ایندکس صفحات مهم در سرچ کنسول نیز می‌تواند روند ایندکس و رتبه‌گیری را تسریع کند.

بهترین روش خروج از گوگل سند باکس

منبع: mangools

مقالات مرتبط

نظرات