نقشه سایت (sitemap) چیست: اهمیت + نحوه ساخت سایت مپ
وقتی که شما سایتی را راه اندازی میکنید، گوگل بلافاصله خزندههای خودش را برای شناسایی و ایندکس کردن آن در نتایج جستجوی گوگل میفرستد. اما آیا میدانستید که راه حلی برای سریعتر کردن این فرایند وجود دارد؟ سایت مپ راه حل این ماجراست. نقشه سایت ساختار سایت را به خزندههای گوگل نشان می دهد. به این صورت، آنها سریعتر و راحتتر میفهمند که موضوع سایت شما چیست. همچنین، سایت مپ در ux به هدایت کاربران در سایتتان کمک میکند و همین مسئله باعث میشود که سئوی سایتتان بهتر شده و شانس رتبه گرفتنش در نتایج گوگل بیشتر باشد. اما دقیقاً تاثیر Sitemap بر روی سئو چیست؟ انواع آن چه هستند و چطور میتوانیم سایت مپ را بسازیم؟ با ما همراه باشید تا در مورد این سوالات، آموزش بخشهای مختلف سایت مپ و نکات دیگر صحبت کنیم.
- نقشه سایت یا sitemap چیست
- ضرورت و مزیت داشتن سایت مپ
- نقشه سایت چه تاثیری بر سئو دارد
- معرفی انواع نقشه سایت
- معرفی تگهای مورداستفاده در sitemap
- نحوه ساخت سایت مپ
- سایت مپ استاتیک بهتر است یا داینامیک
- آدرس چه صفحاتی نباید در نقشه سایت باشد
- نحوه ثبت سایت مپ در سرچ کنسول
- آموزش بخش های سایت مپ در سرچ کنسول
- نحوه ایجاد سایت مپ خبری
- شیوه پیدا کردن نقشه سایت
- در هر سایت مپ چه تعداد آدرس میتوان قرار داد
- قوانین و محدودیت های موجود در فایل سایت مپ
- سوالات مهم در خصوص نقشه سایت
نقشه سایت یا sitemap چیست؟
شما سایتتان را به عنوان یک ساختمان در نظر بگیرید که پر از طبقات و راهراههای تو در تو است و احتیاج به یک نقشه دارد که آدم بداند در آن چی به چی است! در این صورت، شما میتوانید برای سایتتان یک نقشه سایت تهیه کنید که طرح و ساختار تمام محتوا و صفحات آن را تعیین میکند.
به این ترتیب، هم موتورهای جستجو میتوانند آن را شناسایی کنند و هم کاربران شما راحت میتوانند در آن گشت بزنند! اما چرا داشتن سایت مپ برای سایت مهم است؟ همراه این مطلب بلاگ آرنا ویژن باشید تا برایتان توضیح دهیم.
ضرورت و مزیت داشتن سایت مپ
سایت مپ برای سایت ها به خصوص سایت های تازه تاسیس مثل یک بروشور معرفی به گوگل است و می تواند خیلی به درک عمیق تر گوگل از سایت شما کمک کند.
وقتی شما سایتتان را تازه راه اندازی کردهاید، گوگل معمولاً از طریق لینکهای خارجی یا لینکهایی که به سایت شما داده میشوند سایتتان را پیدا میکند. اما وقتی که سایتتان تازه است و لینک زیادی ندارد، پس بهتر است که برای آن نقشه سایت به وجود بیاورید.
این کار ضروری نیست، اما چون ساختار سایتتان را مشخص میکند به گوگل کمک میکند که سریعتر سایتتان را ایندکس کند. اما در مورد سئو چه؟ چگونه سایت مپ در ux به سئوی سایتمان کمک میکند؟ شما می توانید برای دریافت مشاوره سئو با کارشناسان آرنا تماس حاصل نمایید.
نقشه سایت چه تاثیری بر سئو دارد؟
وقتی که گوگل با خزندههایش سایت شما را سرچ و محتوایش را رصد میکند، تصمیم میگیرد که برای چه نوع کلمه کلیدی سایت شما را در نتایج جستجو بالا بیاورد. در نتیجه، نقشه سایت شما به گوگل کمک میکند تا سریعتر کار را انجام دهد.
برای همین هم این مسئله تاثیر بسزایی در سئوی شما دارد و میتواند به بالا آمدن سایتتان در نتایج گوگل مرتبط به آن کمک زیادی کند. نقشههای سایت با توجه به نوع سایت فرق میکنند و انواع مختلف دارند که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد. شما می توانید برای برسی و آنالیز سئوی سایت خود با کارشناسان آرنا ویژن تماس حاصل نمایید.
معرفی انواع نقشه سایت یا سایت مپ
انواع نقشه سایت: 1. سایت مپ HTML
نقشه سایت HTML نقشهای است که تمام صفحات در سایت شما را فهرستبندی میکند. به این ترتیب، کاربران و گوگل راحتتر میتوانند در آن بگردند و بدانند که محتوای شما چیست.
انواع نقشه سایت: 2. سایت مپ XML
با طراحی نقشه سایت xml شما به گوگل میگویید که کدام لینکها و صفحات سایتتان از همه مهمتر هستند که گوگل ایندکس کردن آنها را در اولویت قرار دهد. خود سایت مپ xml هم چند نوع دیگر دارد که آنها عبارتند از:
Video Sitemap
اگر شما روی یک صفحه یا صفحات وب سایتتان ویدیو داشته باشید، میتوانید برای آن سایت مپ ویدیو را درست کنید.
این نقشه سایت اطلاعات اضافی را در مورد ویدیوهایتان میدهد و به گوگل کمک میکند تا محتوای ویدیویی را بهتر فهمیده و شانس رتبهگیری آن را در جستجوی ویدیوها بیشتر کند.
News Sitemap
اگر سایت شما خبری است یا شما مقالات خبری در سایتتان دارید که اخیراً منتشر شدهاند، میتوانید یک نقشه سایت خبری به گوگل بدهید.
به این صورت، گوگل و موتورهای جستجو از وجود این مقالات در سایتتان آگاه شده و سریعتر آنها را ایندکس میکنند.
Image Sitemap
با ارائه سایت مپ تصویری شما میتوانید به موتورهای جستجوگر مثل گوگل در مورد عکسهایی که در سایتتان میگذارید و جزئیات آنها بگویید.
به این ترتیب، موتورهای جستجو آنها را ایندکس میکنند و شانس بالا آمدنشان در بخش تصاویر گوگل هم بیشتر خواهد شد.
معرفی تگهای مورد استفاده در sitemap
هر نقشه سایتی دارای چند نوع تگ است که جزئیات مختلف آن مثل مکان، آخرین زمان تغییر، و اولویت صفحات و … را مشخص میکنند و به موتورهای جستجوگر اجازه میدهند تا سایت شما را با کارایی بیشتر ایندکس کنند. چندتای آنها عبارتند از:
- تگ اجباری Urlset: برای تعیین لینکهای url در صفحات سایت
- تگ اجباری url: جزئیات هر لینک url برای هر صفحه را تعیین میکند.
- تگ اجباری loc: یکی از تگهای زیر مجموعه تگ url که جزئیات آن را مشخص میکند.
- تگ اختیاری lastmod: مشخص میکند که آخرین بار صفحه کی تغییر یافته است.
- تگ اختیاری Change freq: به موتورهای جستجو میگوید که محتوای یک صفحه چقدر تغییر مییابد.
- تگ اختیاری priority: مشخص میکند که کدام صفحه از سایت نسبت به صفحات دیگر اولویت ایندکس شدن را دارد.
- تگ اختیاری xhtml:link: اگر سایتتان چند زبانه است، این تگ میتواند زبان دیگر صفحات سایتتان را مشخص کند.
( برای آشنایی با مزایای کانتنت مارکتینگ و ترفندهای آن حتما مطلب بازاریابی محتوایی چیست را مطالعه نمایید)
نحوه ساخت سایت مپ چگونه است؟
1. ساخت سایت مپ با افزونه Yoast SEO در وردپرس
یکی از خوبیهای استفاده از سایت ساز وردپرس این است که به طور اتوماتیک میتواند برای سایت شما نقشه سایت xml درست کند که با افزونه Yoast SEO این کار را انجام میدهد.
2. ساخت نقشه سایت با Rank Math در وردپرس
افزونه Rank Math یکی دیگر از افزونههای وردپرس است که دارای ویژگی ساخت سایت مپ برای وب سایتتان است.
3. آموزش ایجاد نقشه سایت با generator در وردپرس
علاوه بر افزونههایی که در بخشهای قبلی توضیح دادیم، وردپرس افزونهای به نام google sitemap generator هم دارد. بعد از اینکه شما این افزونه را دانلود و نصب کردید، به طور خودکار برای تمام سایت نقشه سایت را درست میکند.
4. ساخت sitemap با سایت آنلاین
به غیر از افزونههای وردپرس، شما میتوانید از پلتفرمها و ابزارهای آنلاین برای ساخت sitemapسایتتان استفاده کنید.
5. ساخت نقشه سایت با کدنویسی
اگر شما دانش کد نویسی و تگهای ساختار نقشه سایت که در بخشهای قبلی توضیح دادیم را داشته باشید، میتوانید از آنها برای تعیین ساختار سایتتان استفاده کرده و فایل سایت مپ را به وجود بیاورید.
( برای اطلاع از تعرفه و سفارش انوع تولید محتوای سئو فرندلی و تولید محتوای انگلیسی برای کسب و کار خود به وبسایت آرنا مراجعه و یا با کارشناسان آرناویژن تماس حاصل نمایید)
سایت مپ استاتیک بهتر است یا داینامیک؟
اصولاً در طراحی سایت مپ بهتر است که سایت مپهای داینامیک را انتخاب کنید. این به این خاطر است که اگر شما محتوایی به سایت اضافه کنید یا محتوایی را از آن حذف کنید،
این تغییر هم در Sitemap داینامیک به وجود میآید. در آخر هم گوگل از آن مطلع شده و با توجه به آن سریع سایت را اینتکس کرده و جایگاهش در نتایج را تغییر میدهد.
( برای اطلاع از تعرفه تولید محتوای پست و بلاگ بهینه شده برای کسب و کار خود به سایت آرنا مراجعه و یا با متخصصان شرکت تماس برقرار نمایید)
آدرس چه صفحاتی نباید در نقشه سایت باشد؟
صفحاتی با محتوای غیرضروری
اگر در سایت خود صفحاتی دارید که محتوایش از لحاظ ارزشی نسبت به محتوای صفحات دیگر بسیار پایینتر یا کلاً غیر ضروری است، بهتر است که آن را در نقشه سایتتان شامل نکنید.
دلیل آن این است که خزندههای گوگل ممکن است زمان را صرف ایندکس کردن آنها کرده و اولویت را به صفحات مهم آن شما ندهند که این مسئله در سئوی شما تاثیر منفی میگذارد.
( جهت اطلاع از تعرفه سئو به وبسایت آرنا ویژن مراجعه و یا با کارشناسان مجموعه تماس حاصل نمایید.)
صفحاتی با URL غیررسمی
اگر برخی از صفحات سایتتان دارای urlهای غیر رسمی یا جایگزین اضافی هستند، بهتر است که آن را در نقشه سایت قرار ندهید، چون باعث سردرگمی و ایندکس کردن اشتباه سایتتان توسط خزندههای گوگل میشود.
صفحاتی با خطای 404 و خطای سرور
برخی اوقات، بعضی از صفحات سایت شما ممکن است به خاطر حذف شدن یا خطای سرور دچار خطای 404 و خطای سرور شوند.
برای همین، نباید آنها را در نقشه سایت بگذارید، چون خزندهها آنها را رصد میکنند و وقتی مشکلشان را ببینند، اعتبار سایتتان در چشم گوگل پایین میآید که در نهایت به سئوی سایتتان ضربه میزند.
( جهت آشنایی با دلایل ایجاد و روش های رفع خطای 404 حتما مطلب ارور 404 چیست را مطالعه نمایید.)
صفحاتی که ریدایرکت شدهاند
صفحاتی در سایت هستند که بازدیدکنندهها را از صفحه خود به صفحه دیگر میفرستند.
بنابراین، شما نباید آنها را در نقشه سایتتان شامل کنید، چون خزندههای گوگل باید روی صفحات اصلی و مهم سایت شما تمرکز کنند، نه صفحات فرعی.
صفحات دارای تگ noindex
وقتی که شما برای صفحه از سایتتان تگ noindex را اعمال میکنید، یعنی که نمیخواهید گوگل آن صفحه را برای سایتتان ایندکس کند.
بنابراین، کار بیهودهای است که چنین صفحاتی را در نقشه سایتتان بگذارید، چون کارایی خزندههای گوگل و موتورهای جستجو را پایین آورده و منابع آنها را هدر میدهد.
صفحات ثبتنام یا پرداخت
صفحات مربوط به ثبت نام یا پرداخت هزینه در سایت شما صفحههایی حاوی اطلاعات حساس و محرمانه کاربران و مشتریانانتان هستند.
بنابراین، نباید در دسترس عموم قرار بگیرند. از این رو، شما نباید آنها را در نقشه سایت قرار دهید تا خزندههای گوگل آنها را بررسی کنند.
صفحات آرشیو
به یاد داشته باشید که تمرکز نقشه سایت شما باید مهمترین صفحات سایتتان باشد؛ یعنی صفحاتی که محتوای آنها جدیدتر و مهمتر از همه است.
اما صفحات آرشیو معمولاً دارای صفحات قدیمی و شاید محتوای غیر ضروری و تکراری باشند. بنابراین، بهتر است که اول از همه آنها را در Sitemap قرار ندهید و تمرکزتان را روی صفحات مهم بگذارید.
صفحات pagination (صفحات صفحهبندیشده)
زمانی که تعداد صفحات در سایت شما زیاد باشند، شما میتوانید از تکنیک pagination برای تقسیم محتوایتان استفاده کنید. به این صورت، کاربران وقتی وارد میشوند، با کلیک بر روی دکمههای next و previous یا اعداد صفحه میتوانند صفحات متعدد شما را ببینند و وارد آن شوند.
با این حال، بهتر است که در نقشه سایت اولویت را به مهمترین صفحات سایتتان بدهید که صفحات pagination معمولاً جزو آنها نیستند.
صفحاتی با URL صفحاتی که با فیلتر ایجاد میشوند
در سایتهایی که خیلی در آنها محصول وجود دارد، سایت سازان یک ابزار فیلترینگ برای کاربران به وجود میآورند تا بر طبق پارامترهای مختلف کالاهای مورد نظر خودشان را ببینند.
با این حال، لازم نیست که شما URL این صفحات را در نقشه سایت شامل کنید، زیرا خزندههای گوگل باید مهمترین صفحات شما را ایندکس کنند و چنین صفحاتی به نوعی محتوای تکراری حساب میشوند.
صفحاتی که توسط robot.txt بسته شدهاند
فایل robot.txt فایلی است که به موتورهای جستجو دستور میدهد که برخی از صفحات تعیین شده در وب سایت را ایندکس نکنند.
بنابراین، چون شما نمیخواهید این صفحات ایندکس نشوند، آنها را هم نباید در نقشه سایت خود بگذارید.
صفحاتی با محتوای تکراری
گوگل منابع بینهایتی برای کار خزندههای خود و بررسی سایت شما ندارد.
بنابراین، شما باید اطمینان حاصل کنید که مهمترین صفحات را در نقشه سایت خود میگذارید تا توجه خزندههای گوگل به آنها معطوف شود و سایتتان را به درستی ایندکس کنند.
(جهت آشنایی با سئو خارجی و انواع روش های ایجاد بک لینک حتما مطلب سئو آف پیج چیست را مطالعه نمایید)
نحوه ثبت سایت مپ در سرچ کنسول: چگونه نقشه سایت را به گوگل معرفی کنیم؟
برای ثبت کردن Sitemap در سرچ کنسول شما باید این مراحل را طی کنید:
- وارد اکانت کاربریتان در سرچ کنسول شوید.
- در نوار منوی کناری سرچ کنسول آدرس سایتتان را انتخاب کنید.
- سپس، بر روی گزینه sitemap کلیک کنید.
- در صورتی که نقشه سایت قدیمی و به روز رسانی نشدهای دارید آن را حذف کنید.
- در قسمت Add a new sitemap فایل سایت مپ با نام sitemap_index.xml را وارد کرده و بر روی دکمه Submit کلیک کنید.
آموزش بخشهای سایت مپ در سرچ کنسول
اگر میخواهید نقشه سایتتان را وارد سرچ کنسول کنید، بهتر است که کار با بخشهای مختلف آن را یاد بگیرید. برای همین، ما در این بخش هر کدام از قسمتهای مختلف بخش سایت مپ در سرچ کنسول را به شما توضیح خواهیم داد.
1. Sitemap: در این قسمت از سرچ کنسول شما میتوانید آدرس نقشه سایتتان را مشاهده کنید.
2. Type: در این قسمت، شما انواع نقشه سایت مثل سایت مپ xml، ویدیو یا تصویر را بارگذاری خواهید کرد.
3. Submitted: قسمت Submitted تاریخ آخرین بارگذاری sitemap سایتتان را نشان میدهد.
4. Last read: قسمت Last read جدیدترین تاریخی که خزندههای گوگل sitemap سایت شما را پردازش کردند را نشان میدهد.
5. Status: در این قسمت، شما میتوانید وضعیت پردازش نقشه سایت توسط خزندههای گوگل را ببینید.
6. Discovered URLs: در این بخش از نقشه سایت شما میتوانید ببینید که خزندههای گوگل چه تعداد از لینکهای url وب سایت شما را ایندکس کردند.
7. Discovered Videos: تعداد کل URLهای ویدیو در sitemap سایت تحویل داده شده شما به گوگل سرچ کنسول را نشان میدهد.
8. Details: جزئیات مربوط به نقشه سایت از جمله انواع و اخطارهای مربوط به آن را نشان میدهد.
9. Coverage: این قسمت از sitemap سایت سرچ کنسول وضعیت تمام صفحات سایتتان و وضعیت ایندکس شدن آنها در گوگل را نشان میدهد.
10. Files: در این قسمت شما میتوانید فایلهای نقشه سایتتان را مشاهده و آنها را ویرایش کنید.
(جهت آشنایی با اصول سئوی داخلی و تکنیکهای مورد استفاده در آن حتما مطلب سئو آن پیج چیست را مطالعه نمایید)
نحوه ایجاد سایت مپ خبری
نکات مهم ایجاد نقشه سایت خبری
اگر سایت خبری دارید و میخواهید برای آن نقشه سایت بسازید، چند نکته مهم را باید رعایت کنید:
- از راهنمای Google’s News Sitemap برای ساخت سایت مپ استفاده کرده و حتماً آن را در قالب xml به وجود بیاورید.
- Sitemapتان را به طور منظم به روز رسانی کنید.
- در سایت مپ خود فقط لینک صفحاتی را بگذارید که تازه به وجود آمدهاند.
- حتماً تاریخ انتشار مقالات را در سایت مپ شامل کنید.
- حتماً عملکرد سایت مپ خود را در گوگل سرچ کنسول بررسی کنید.
نمونه کدهای سایتمپ خبری
اگر میخواهید برای سایت خبری خودتان نقشه سایت تولید کنید میتوانید به نمونه کدهای زیر نگاهی بیندازید:
<؟xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″؟>
<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″
xmlns:news=”http://www.google.com/schemas/sitemap-news/0.9″>
<url>
<loc>http://www.example.org/business/article55.html</loc>
<news:news>
<news:publication>
<news:name>The Example Times</news:name>
<news:language>en</news:language>
</news:publication>
<news:publication_date>2008-12-23</news:publication_date>
<news:title>Companies A، B in Merger Talks</news:title>
</news:news>
</url>
</urlset>
تگهای ضروری در نقشه سایت خبری چه هستند؟
تگ publication
در ساختن نقشه سایت خبری شما حتماً باید از تگ publication استفاده کنید که خودش دو تا تگ ضروری به نامهای تگ و دارد. این دو تگ در زمان ایندکس کردن به خزندههای گوگل کمک میکنند تا منبع انتشار صفحه و زبان آن را تعیین کنند.
تگ publication_date
این تگ در نقشه سایت شما تعیین میکند که دقیقاً در چه زمانی مقاله خبری شما منتشر شده است. به این ترتیب، خزندههای گوگل میتوانند بفهمند که محتوای خبری که شما منتشر میکنید چقدر تازه است.
تگ title
در تگ title شما باید عنوان مقاله خبریتان را بنویسید. به این صورت، گوگل از روی تگ title در نقشه سایت عنوان موضوع مقاله شما را درک میکنند و آن را در نتایج گوگل نشان میدهد.
شیوه پیدا کردن نقشه سایت
پیدا کردن نقشه سایتتان آسان است. شما میتوانید از چند راه زیر این کار را انجام دهید:
- اگر سایت مپتان را در گوگل سرچ کنسول ثبت کردهاید، وارد آن و سپس وارد قسمت Sitemaps شوید تا بتوانید سایت مپ را مشاهده کنید.
- شما میتوانید از پلتفرمهای آنلاینی مثل SEO site checkup و با گذاشتن لینک URL سایتتان در آن Sitemap خود را پیدا کنید.
- اگر شما از سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده میکنید، آنها افزونههایی مثل Yoast SEO دارند که به طور اتوماتیک برای وب سایتتان سایت مپ درست کرده و لینک URLاش را در اختیارتان قرار میدهند.
در هر سایت مپ چه تعداد آدرس میتوان قرار داد؟
گوگل به شما اجازه میدهد تا حداکثر ۵۰ هزار لینک url را در نقشه سایتتان قرار دهید اما اگر میزان لینکهای یو آر ال شما بیش از این تعداد بود باید سایت مپهای بیشتری برای سایتتان به وجود بیاورید.
قوانین و محدودیتهای موجود در فایل سایت مپ
در تعیین ساختار و نوشتن نقشه سایت شما باید یک سری قوانین را رعایت کنید و محدودیتهایی دارید. در نتیجه، اگر این محدودیتها را همین الان بدانید، میتوانید به نحوه کارآمدتری سایت مپ خود را بسازید. چند تا از این محدودیتها عبارتند از:
فضای نام یا namespace
شما باید در فضای نام نقشه سایت ساختار محتوایتان را به خوبی مشخص کنید تا گوگل متوجه شود که محتوای سایت شما در مورد چه چیزهایی است.
محدودیت در اندازه
همانطور که گفتیم، شما در سایت مپ نمیتوانید بیش از ۵۰ هزار لینک url بگذارید. بنابراین، برای تعداد بیش از حد آن باید یک sitemap دیگر به وجود بیاورید.
نیازمندیهای متنی
برای نوشتن در نقشه سایت بهتر است از فرمت UTF-8 استفاده کنید که از کاراکترها و نمادهای زیادی پشتیبانی میکند. همچنین، حتماً از فرمتهای نوشتاری صحیح فایلهای xml پیروی کنید.
آدرسهایی با فرم یکسان
در صورتی که آدرس url صفحات را در نقشه سایت مینویسید، مطمئن شوید که همه یک فرمت خاص دارند. برای مثال، اگر یکی از آنها با سه حرف WWW شروع میشود، بقیه هم باید همین فرمت را داشته باشند.
موقعیت
اگر شما در جای خاصی نقشه سایتتان را ذخیره کردهاید، لینکهای url آن باید در همان دایرکتوری یا زیر دایرکتوری همان مکان ذخیره سایت مپ شما باشند.
لینکهای سالم
لینکهایی که شما در نقشه سایت میگذارید باید سالم باشند. در غیر این صورت، اعتبار سایت شما به خاطر قرار دادن لینکهای شکسته و خراب پایین میآید و به سئویتان ضربه میزند.
سوالات مهم در خصوص نقشه سایت
نقشه سایت چیست؟
فایل نقشه سایت یک فایل xml است که ساختار سایت شما را نشان داده و به گوگل به ایندکس کردن بهتر و سریعترش کمک میکند.
آیا ساخت سایت مپ بر سئو سایت موثر است؟
بله. ساختن نقشه سایت بر سئوی آن تاثیر زیادی دارد، چون به خزندههای گوگل کمک میکند تا سریعتر و بهتر سایت شما را ایندکس کنند.
آیا ساخت سایت مپ خبری متفاوت است؟
بله، ساختن نقشه سایتهای خبری کمی با سایتهای دیگر فرق میکند. این به این خاطر است که شما باید از تکهای خاصی مثل <news:publication> و <news:publication_date> در ساخت سایت مپ استفاده کنید.
همچنین، شما باید فقط مقالات خبری که جدیداً منتشر شده را در آن سایت مپ بگذارید.
- الگوریتم پنگوئن چیست: معرفی Google Penguin + راهکار رفع جریمه
- الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست: (Hummingbird Algorithm) چیست +...
- الگوریتم موبایل فرست ایندکس (Mobile first index) چیست + عکس
- لینک سازی (link building) چیست: بررسی تاثیرات لینک بیلدینگ بر...
- الگوریتم EAT چیست: مقایسه آن با E-A-T- E + تاثیرش...
- اشتباهات رایج سئو: 36 اشتباه سئو که سیاتتان را نابود...